EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Horoscopul lunii mai 2014

0

BERBEC

Sună destul de bine luna mai pentru tine, deoarece, după un an de circuit zodiacal, Venus revine aici, în Berbec, între 4-29 mai, ceea ce ameliorează simţitor atmosfera în jurul tău. Mai mult, acea cruce cosmică, formată între planete amplasate în semne cardinale în luna aprilie şi care te-a vizat direct – de vreme ce îl conţinea şi de Uranus aflat în zodia ta – se destramă uşor după primele zile ale lunii mai, deci se poate spune că ce a fost mai greu a trecut, e de domeniul lunii anterioare.

In afară de năbădăiosul Uranus, care oricum mai are încă mulţi ani de lucrat şi răscolit în ograda ta, nicio altă planetă nu-ţi mai traversează zodia, semn că lucrurile revin încet-încet la normal şi se instalează o oarecare linişte. Mai mult, pe 20 mai, Marte, guvernatorul tău, aflat în zodia diametral opusă ţie, în Balanţă, îşi reia finalmente mersul direct după o lungă perioadă de retrogradare, deci complicaţiile, tensiunile, hopurile, provocările, încercările de pe parcursul retrogradării sale – ce a început prin martie – vor lua sfârşit şi te vei simţi şi tu mai bine în pielea ta, fără să ţi se parcă doar că lucrurile merg pe dos în viaţa ta.

Cel mai bine sună planul sentimental, pentru că Venus în zodia ta este un atu pentru a prinde iar aripi în amor, pentru a visa din nou, pentru a începe o relaţie nouă, dacă se iveşte ocazia, mai ales pentru că Venus se va întâlni aici, pe la mijlocul lunii, cu Uranus, şi dintr-o astfel de combinaţie s-ar putea spune că renaşte pasiunea, creşte dorinţa schimbării, apare şansa înnoirii, ocazii de a începe o relaţie nouă sau de a-i da un nou avânt celei vechi. Atenţie totuşi să nu fie doar un foc de paie, pentru că din Leu, din zona dedicată sentimentelor tale, stă la pândă Luna Neagră, care te-ar putea face să greşeşti: să iubeşti şi să trădezi, să joci pe două fronturi, să te îndrăgosteşti de cine nu merită, furat de sclipiri frumoase, dar amăgitoare…

Da, te poţi lăsa atras de iubire, din nou, dar trebuie să fii conştient că fericirea ar putea avea şi un preţ de plătit, venind la pachet şi cu mici pericole pentru inima ta sau a celui care te iubeşte. Revenirea lui Marte la mers direct ar trebui să fie un beneficiu pentru viaţa de cuplu, deoarece scapi de stresul care a planat în ultimele 2 luni peste viaţa conjugală. Acum redevii mai sigur pe tine şi pe cel drag, fără să tot cântăreşti fiecare lucru cu agresivitate. Ar trebui ca atmosfera dintre voi doi să redevină paşnică şi plăcută, dinamică şi frumoasă, dar ţinând permanent cont că o căsnicie e o căruţă trasă în mod egal de doi oameni, nu doar de unul care dă ordine. Ai înţeles asta pe perioada retrogradării lui Marte şi se presupune că ai învăţat mai bine lecţia diplomaţiei, a amabilităţii, a reciprocităţii, a completării celuilalt, fără a dori mereu să o faci pe şefuL.

Deşi nu se petrece nimic ieşit din comun la serviciu, fiind o perioadă relativ liniştită, revenirea patronului tău Marte la normal, după 2 luni de retrogradare, poate avea efecte benefice şi asupra proiectelor tale profesionale. Se pot rediscuta condiţiile unor contracte sau parteneriate care ajunseseră în impas, ai putea fi tentat să porneşti colaborări noi, cu mai mult curaj, poate dintr-o mare nevoie de a schimba ceva în viaţa ta. Oricum eşti într-o perioadă intensă în care ai curajul marilor schimbări, unele dintre ele de-a dreptul ciudate, dar tu nu stai mult pe gânduri dacă vrei s-o iei pe altă cale.

Poate în ultima vreme ceva te-a oprit, aveai mereu senzaţia că nu e momentul, fiind ţinut pe loc de alţii sau de propria ta nehotărâre, dar după 20 mai ai din nou curajul de a lua decizii curajoase cu viaţa ta, printre care ar putea fi vorba şi de unele modificări profesionale. Încearcă totuşi să-ţi ţii sub control impulsivitatea şi graba, mai ales în primele 2 decade ale lunii, ca să nu regreţi mai apoi că nu ai stat mai mult să calculezi efectele eventualelor schimbări care te atrag ca un magnet. Pentru mulţi poate fi vorba acum de unele din cele mai mari modificări de direcţie în carieră, de parcă, după ani şi ani de derută, mergând pe căi nepotrivite, revin la calea cea bună. Nu trebuie să fugi de astfel de decizii cu iz radical, dar fă acest pas cu înţelepciune, cu prudenţă, cu răbdare, privind serios şi spre trecut, spre vechile experienţe şi lecţii deja învăţate, acceptând că cele mai bune lucruri sunt cele care se clădesc sau se obţin lent şi greu, nu peste noapte.

Chiar dacă Soarele şi Mercur în vizită prin vistieria ta pot aduce veşti bune legate de siguranţă şi stabilitate financiară, ţine cont de Saturn din zodia diametral opusă, care te trage de mânecă să nu te întinzi mai mult decât ţi-e plapuma, să nu te implici în datorii prea mari, să ai mereu ca punct de reper economia, prudenţa. Sună bine tot ce e legat de salariu, de veniturile din munca de zi cu zi, de poarcă se clarifică şi aşează mai bine bugetul care provine din proiectele profesionale, dar Saturn te obligă să ţii sub control cheltuielile, pentru că există riscul de a fi atras şi de cumpărături de care nu ai nevoie. Obligaţiile casnice sunt pe primul plan, deci capriciile personale mai trebuie amânate. Debitorii, ratele la bancă, facturile restante te aşteaptă!

 

TAUR

Cu Soarele şi Mercur în zodiac ta ai toate motivele să te simţi bine, dar te vei simţi şi mai grozav după ce şi Venus, guvernatoarea ta zodiacală, va bate la poarta ta chiar la finalul lunii, urmând să te influenţeze în sens pozitiv luna viitoare! Mercur nu are un rol prea însemnat, de vreme ce mai stă în Taur doar în primele 5 zile ale lunii mai, în schimb luna mai este întotdeauna luna de vârf a Taurilor, de vreme ce Soarele se află chiar în zodia lor. Profită de energia din belşug pe care ţi-o conferă Soarele acum, pentru că nu îţi va mai fi la fel de bun aliat un an de acum încolo, ca atare acum e vremea să arăţi ce poţi şi cine eşti, să dai startul unor mari proiecte, pentru că e ceva similar răsăritului de soare: începe o perioadă bună pentru ceva nou, pentru a te manifesta plenar! Capac va pune, desigur planeta Venus începând cu 30 mai, dar de ea te vei bucura mai mult în iunie!

Soarele în zodia ta îţi dă chef şi de iubire, măreşte senzualitatea, atracţia spre sexul opus, dorinţa de a primi şi a dărui gesturi de tandreţe, pentru că Taurul e una dintre cele mai afectuoase zodii, iar Soarele nu poate decât să amplifice şi mai mult sentimentele. Cu Soarele în zodia ta s-ar putea vorbi de o lună romantică, plăcută, în care pui accent pe intimitate, pe căldura sentimentelor, pe senzaţiile trupului şi palpitaţiile inimii, dar şansele de a te manifesta mai intens în plan sentimentale cresc mai degrabă luna viitoare, când Venus, patroana ta, va fi chiar în curtea ta proprie. Nu e neapărat momentul unei noi iubirii, dar cea deja existentă se poate bucura de multă atenţie din partea ta, de pasiune, de dorinţa de a fi mai mult împreună.

Viaţa de cuplu oficială nu e în cea mai bună perioadă, mai ales la începutul lunii, deoarece se vor ivi adeseori tensiuni în relaţia cu partenerul, pentru că ai şi tu orgoliile tale, are şi el capriciile sale, şi vor exista câteva momente mai sensibile în care veţi ajunge foarte greu la un consens. Sunt conflicte inerente, fireşti, provenind de la opinii şi gusturi diferite, în care personalitatea ta va încerca să se impună, dar nici celălalt nu se va lăsa mai prejos, el venind mai mult cu refuzuri, critici, ironii şi reacţii mai agresive de genul pumn în gură sau picior în prag.

În ultima decadă a lunii Marte, care se află de câteva luni bune în zona dedicată sarcinilor de serviciu, revine la mersul său direct, după 2 luni de retrogradare, ceea ce sună promiţător pentru proiectele care păreau să stea pe loc de la o vreme. Te-ai confruntat cu multe neînţelegeri la serviciu în ultima perioadă, cu motive de dispută, cu o senzaţie permanentă de dezechilibru, animozitate, indecizie, impoliteţe, dar după ce Marte îşi va relua mersul direct – după 20 mai – se poate spune că furtuna se linişteşte la locul de muncă şi începi să redescoperi plăcerea lucruri în echipă. Sigur, trebuie să accepţi acele valori necesare pentru o cooperare profitabilă: reciprocitate şi dialog, completarea şi ascultarea celuilalt cu deschidere, diplomaţie şi amabilitate, de care nu prea ai avut parte în ultima perioadă. Atmosfera se linişteşte, numai bine pentru a te concentra serios la muncă.

Dacă ai tot amânat începutul anumitor proiecte de serviciu pentru că nu deţineai toate resursele necesare pentru un succes deplin sau au apărut tot felul de oprelişti enervante, de pe 20 mai ai putea (re)porni cu mai mult curaj şi încredere, pentru că, în perioada în care ai stat un pic pe tuşă, ai înţeles lucrurile altfel, iar acum ştii mai bine ce e de făcut. E vremea noilor începuturi, a noilor iniţiative, dar nu uita un lucru esenţial: nu lucra de unul singur! Singur nu prea iese nimic, în schimb, în colaborare cu ceilalţi totul va merge ca pe roate!

Banii sunt importanţi, desigur, iar cu Soarele în zodia ta, o zodie predominant materialistă, vei acorda o mai mare atenţie acestui aspect, dar nu înseamnă că totul curge lin şi vine uşor. Saturn, din zodia diametral opusă, îţi poate crea adeseori probleme, de parcă fiecare bănuţ pe care îl obţii se câştigă greu şi, mai ales, se păstrează greu, de vreme ce ai o listă lungă de datorii în aşteptare. Important e totuşi că luna mai, în general, în orice an, este una profitabilă pentru tine, de parcă tranzitul Soarelui prin Taur, din primele 2 decade, te pune serios la treabă şi îşi scoate în valoare talentele, ca mai apoi, pe perioada tranzitului prin Gemeni, să aduni şi roadele eforturilor depuse. Soarele va trece prin Gemeni atât în ultima decadă a lunii mai, cât şi în cea mai mare parte a lunii următoare, semn că se apropie vremea recompenselor materiale pentru munca ta de… un an de zile!

 

GEMENI

Finalul lunii mai este întotdeauna un motiv de bucurie pentru tine, pentru că, după un an de aşteptare, Soarele revine în zodia ta! Evenimentul are loc pe 21 mai dar este precedat de unul şi mai bun: planeta ta guvernantă, Mercur, mai rapid din fire, revine şi el, după 8 mai, în curtea ta, care este chiar zona în care se simte el cel mai puternic, ca zodie de domiciliu, deci luna sună interesant. Nu-i aşa?

Nu s-ar spune că ai avut o viaţă sentimentală prea echilibrată în ultimele 2 luni, cât timp Marte a dat cu spatele un pic pentru a complica relaţia de iubire, dar după 20 mai, finalmente, Marte îşi reia mersul direct şi începe să repare tot ce a stricat în ultima perioadă. O şedere atât de îndelungată a lui Marte prin zona dedicată iubirii poţi fi sigur că nu vei mai avea curând, dar a fost o perioadă mai ciudată şi care ţi-a fost, totuşi, pe plac, pentru că ai mai simţit şi tu o schimbare de ritm în iubire. După 20 mai, ar trebui ca iubirea să recapete energie şi dinamism, deci ar fi bine să profiţi de acest spirit nou pentru a repara ce n-a mers bine în raport cu sexul opus şi pentru a trasa o direcţie mai bună în relaţia de iubire.

Mai mult, poate dacă nu ai avut curaj până acum să te apropii de cineva care te-a cucerit sau s-au ivit tot felul de piedici în încercarea ta de a-i atrage atenţia, din ultima decadă a lunii ai toate uşile deschise spre inima sa, dar un dram de îndrăzneală nu strică. Poţi lua decizii curajoase în iubire, pentru a începe o nouă relaţie sau pentru a-ţi asigura o viaţă sentimentală frumoasă şi interesantă pe câteva luni de acum înainte, dar numai de tine depinde ce schimbări de atitudine faci, ce căi deschizi şi ce promiţi celui de lângă tine. Marea cruce cosmică de luna trecută ce se încheie în primele zile ale lunii mai se presupune că ţi-a oferit lecţii utile legate de viaţa în doi, ca acum să ştii mai bine încotro trebuie să mergi.

Disputele un pic cam egoiste care se mai încing la începutul lunii, la serviciu, au şi un rol pozitiv, pentru că aşa poţi descoperi mai clar cine ţine cu tine şi cine nu. Nu pune la suflet conflictele fireşti de la locul de muncă, pentru că toţi au impresia că au dreptate şi o ţin pe a lor cu încăpăţânare. Şi tu insişti că adevărul e la tine, deci e normal să-ţi susţii punctul de vedere cu vehemenţă, dar nu te lăsa furat de agresivitate verbală. De pe 8 mai, vei avea argumente mult mai bune la dispoziţie decât bârfele, răutăţile de culise, animozităţile şi invidiile profesionale absolut inutile de dinainte, ca atare profită de trecerea lui Mercur prin zodia ta pentru a străluci, pentru a arăta ce ştii, pentru a-ţi demonstra inteligenţa la justa valoare.

Nu te lăsa atras în conflicte profesionale, ci foloseşte-te de spiritul combativ doar pentru a ieşi primul dintr-o confruntare a cărui scop e succesul, nu înfrângerea celuilalt cu orice preţ, doar din orgoliu. Ţine minte ideile care se nasc în mintea ta la începutul lunii, pentru că va veni o zi când le vei putea pune în practică, dar acum nu sunt întrunite toate condiţiile pentru a le transpune în realitate. O strategie bine gândită te va duce spre succes, deci ai curajul să visezi, să creezi, să-ţi pui mintea şi talentele la contribuţie, aşteptând cu nerăbdare clipa când vei putea porni aceste proiecte. Luna mai e bună pentru noi începuturi în viaţa ta, dar trebuie să fii conştient de faptul că mereu ai de învăţat ceva, de acumulat informaţie, de adunat cunoştinţe la nivel teoretic, deci nu strică să începi chiar de acum!

Fii mai discret în privinţa bunurilor tale, mai ales în primele zile ale lunii, ca nu cumva să spui cuiva că ai acasă cine ştie ce lucruri de preţ şi să naşti invidii absurde la adresa ta. Ai idei bune care merită puse la treabă cu scopul de a echilibra bugetul sau chiar de a aduce un surplus în portofel, dar trebuie să fii extrem de prudent şi să demonstrezi că ai învăţat din fostele erori şi excese. Ai aruncat de câteva ori banii pe fereastră, i-ai investit greşit, în direcţii care nu au adus rezultatele scontate, dar acum ei putea porni un drum nou care să ducă acolo unde doreai. Banii sunt unul din punctele tale sensibile încă de luna trecută, cât timp ai fost vizat de marea cruce cosmică, dar dacă ai depăşit cu bine luna aprilie, fără urmări nedorite în cont, atunci de luna aceasta ai putea începe să găseşti noi idei de afaceri.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.