Parcul Disney’s Hollywood Studios, la aniversarea unui sfert de secol

Parcul de distracţii Disney’s Hollywood Studios sau Disney-MGM Studios, cum s-a numit până în 2008, care aniversează 25 de ani, este dedicat showbiz-ului, fiind inspirat de perioada înfloritoare a Hollywood-ului din anii ’30-’40. Conform numărului de vizitatori din ultimii ani, care se apropie de 10 milioane anual, Disney’s Hollywood Studios a ajuns pe locul cinci în topul celor mai vizitate parcuri de distracţie din SUA şi pe locul opt în lume.

”Lumea în care ai intrat a fost creată de Walt Disney Company şi este dedicată Hollywoodului — nu un loc de pe hartă, ci o stare de spirit care există oriunde oamenii visează, se minunează şi îşi imaginează, un loc unde iluzia şi realitatea fuzionează prin magia tehnologiei. Vă urăm bun venit într-un Hollywood care nu a existat vreodată, dar va fi pentru totdeauna”, a fost mesajul de deschidere al directorului concernului Walt Disney, Michael Dammann Eisner, la 1 mai 1989.

Citeste si:  Mickey Rooney, fostul copil teribil al Hollywoodului, a murit la 93 de ani

Unul din cele patru parcuri tematice de la Walt Disney World Resort, Disney’s Hollywood Studios, întins pe o suprafaţă de 50 de hectare în Bay Lake, Florida, aduce în prim plan farmecul din spatele camerelor de filmat de la Hoolywood, cu show-uri live, tururi în culise şi evenimente presărate cu staruri. Vizitatorii obişnuiţi ai parcului afirmă că e aproape imposibil de ţinut şirul paradelor şi evenimentelor speciale găzduite de Disney’s Hollywood Studios.

Aici ai ocazia să fii star în propriul film în timp ce hoinăreşti pe străzile şi culoarele parcului, care formează împreună un imens platou de filmare. Poţi să te pierzi în strălucirea şi fascinaţia zilelor de glorie din anii ’30-’40, să te laşi captivat de luminile de neon şi cromatice, stilul Art Deco şi arhitectura modernă. Poţi intra în acţiune prin intermediul atracţiilor antrenante şi al experienţelor inspirate din producţiile favorite, să fii unul din protagoniştii show-ului American Idol Experience, să aduni autografe şi să te fotografiezi la evenimente mondene. Astfel, indiferent dacă eşti în căutare de aventuri zdruncinătoare, interpretări de scenă, fantezie intergalactică sau o istorie fascinantă a filmului, Disney’s Hollywood Studios răspunde tuturor cerinţelor, pentru că acolo magia filmului prinde viaţă.

Citeste si:  Nominalizările pentru cea de-a 72-a ediţie a premiilor "Globurile de Aur"

Parcul este împărţit pe mai multe zone tematice: Bulevardul Hollywood — principala intrare, Echo Lake, Străzile Americii (Streets of America), Curtea Animaţiei (Animation Courtyard), Zona Pixar (Pixar Studios) şi Bulevardul Sunset (Sunset Boulevard).

La momentul deschiderii, în 1989, singurele atracţii în funcţiune erau Great Movie Ride, Backlot Tour, Magic of Disney Animation şi Monster Sound Show.

Experienţa Great Movie Ride durează aproximativ 19 minute, dar şi aşteptarea la coadă are farmecul ei, pentru că rândul trece prin holul unei replici în mărime reală după legendarul Teatru Graumann’s Chinese. Aici se află caruselul cu cai din Mary Poppins şi una din perechile de saboţi rubinii din Vrăjitorul din Oz.

Citeste si:  Carnavalul de la Rio de Janeiro va fi prelungit pentru a sărbători 450 de ani de la fondarea oraşului
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata