Street Delivery se desfăşoară între 13 şi 15 iunie

Street Delivery se va desfășura anul acesta între 13 și 15 iunie la București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, anunță site-ul oficial al evenimentului.

Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara, Iași și, de anul acesta, în Cluj-Napoca. Street Delivery recuperează spațiul public și redă orașul locuitorilor săi, închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul într-un spațiu de promenadă.

Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia organizatorii așteaptă propuneri de proiecte, este „Societatea mobilă”, ce are două dimensiuni.

Citeste si:  Petru Dandea (Cartel Alfa): România riscă să importe sistemul relaţiilor de muncă din China

Prima dimensiune este mișcarea urbană. Organizatorii Street Delivery vor să descopere în proiectele artiștilor moduri prin care poate fi înlesnită mișcarea în oraș fără a folosi sistemul auto.

„Ne interesează proiectele care reconsideră mersul pe jos, alergarea, sportul și ce se poate face cu strada eliberată de mașini. Vrem să aflăm ideile voastre legate de transportul în comun, de biciclete, skate-uri, role și alte forme de transport care nu afectează mediul. Nu vrem să-i uitam nici pe cei cu care orașul nu se poartă frumos deloc: mame nevoite să facă slalom cu căruciorul printre mașinile parcate ilegal, bătrâni în baston, bolnavi în cârje sau în scaun cu rotile, semeni cu dizabilități”, declară organizatorii.

Citeste si:  Află detalii despre noul formular pentru decontul de TVA

A doua dimensiune a temei Street Delivery 2014 este mobilitatea înțeleasă prin prisma device-urilor mobile.

„Ne gândim mai ales la aplicațiile dezvoltate pentru ele care pot face orașul mai ușor de utilizat, dar și la cum putem scăpa de dependențele acestui Ev Media dominat de gadget-uri, care ne închid privirea în contemplarea tâmpă a unui mic ecran strălucitor”, spun oamenii din spatele proiectului Street Delivery.
Sesiunea de depuneri proiecte se încheie pe 18 mai, iar răspunsurile se dau până pe 25 mai. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata