Ucraina şi-a închis temporar graniţa cu Crimeea şi Sevastopol

0

Autoritățile ucrainene au decis luni închiderea temporară a 27 de puncte de control și de trecere a frontierei de stat cu Crimeea și Sevastopol, anexate la mijlocul lunii martie la Federația Rusă, potrivit site-ului oficial al guvernului de la Kiev, citat de RIA Novosti.

‘Ministerul de Externe a fost însărcinat să aducă la cunoștința misiunilor diplomatice străine în Ucraina, precum și reprezentanțelor diplomatice și consulare ale Ucrainei închiderea temporară a punctelor de control și de trecere’, se menționează în comunicatul executivului ucrainean.

Anterior, Kievul, după schimbarea puterii și anexarea Crimeii la Rusia, a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor ruși de sex masculin.

Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat duminică, într-un interviu televizat, că practic conducerea Rusiei a declanșat un război pe teritoriul Ucrainei. Revoltele în regiuni sunt orchestrate de provocatori, printre care se numără și localnici. Dar toate acțiunile lor sunt coordonate dintr-un singur centru și acesta este situat pe teritoriul Rusiei, a afirmat Turcinov, citat de publicația electronică ucraineană Last24.info. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.