Coreea de Nord: Fostul baschetbalist Dennis Rodman susţine că l-a văzut pe unchiul lui Kim Jong-Un

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman a afirmat că, în cursul unei vizite efectuate în ianuarie la Phenian, l-a văzut pe unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un, executat în decembrie de regimul comunist, transmite AFP.

Într-un interviu acordat publicației americane DuJour, sportivul cunoscut pentru excentricitățile sale îl laudă pe Kim Jong-Un, ‘prietenul său pe viață’, pe care l-a vizitat de patru ori în mai puțin de un an, cel mai recent la începutul lunii ianuarie.

‘Ultima dată când am mers acolo, când se spunea că au omorât-o pe prietena lui, că l-au omorât pe unchiul lui și l-au aruncat la câini, ei erau chiar alături de mine’, a declarat Dennis Rodman.

Citeste si:  Kim Jong-Un a urcat pe cel mai înalt munte din ţară pentru a-şi "hrăni mintea"

După ce ziaristul l-a întrebat dacă vorbește într-adevăr despre Jang Song-Thaek, numărul doi al regimului de la Phenian eliminat de nepotul său în decembrie, el a răspuns: ‘Stătea în picioare, chiar acolo!’.

În cursul acestui interviu, Dennis Rodman a mai afirmat că Kim Jong-Un dorește să discute cu președintele american, Barack Obama, și nu intenționează să folosească bomba atomică.

Jang Song-Thaek, considerat mentorul tânărului lider nord-coreean, a fost arestat, judecat rapid și apoi executat pe 12 decembrie cu prilejul unei epurări considerate cea mai importantă schimbare politică din Coreea de Nord de la preluarea puterii de către Kim Jong-Un, la sfârșitul lui 2011. Execuția sa a fost confirmată de regimul comunist.

Citeste si:  Tragedia aeriană din Ucraina: Ban Ki-moon cere o anchetă internaţională; reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare și, potrivit autorităților americane, desfășoară pregătiri pentru un nou test în viitorul apropiat.

Cunoscut pentru excentricitățile sale, tatuajele, cerceii săi, părul vopsit în diverse culori, dar și pentru cele cinci titluri în NBA, Dennis Rodman a fost extrem de criticat în Statele Unite după recenta vizită în Coreea de Nord împreună cu alte foste vedete ale campionatului american de baschet.

La întoarcerea de la Phenian, el s-a internat într-o clinică specializată pe probleme de alcoolism, dependență recunoscută de baschetbalist. ‘Întotdeauna mi-au plăcut petrecerile, beau pentru că mă plictisesc’, a declarat el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata