Dâmboviţa: Gospodării inundate, alunecări de teren, drumuri şi poduri afectate din cauza inundaţiilor

Mai multe gospodării sunt inundate, un pod din Odobești a fost închis circulației, s-au produs alunecări de teren, iar mai multe drumuri județene și comunale sunt afectate de inundații în nouă localități din Dâmbovița, se arată într-o informare difuzată marți de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Localitățile în care se înregistrează probleme din cauza inundațiilor sunt Cândești, Dragomirești, Râul Alb, Runcu, Văleni Dâmbovița, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Bărbulețu, Corbii Mari.

În Cândești sunt probleme la podul peste râul Dâmbovița, care face legătura cu Voinești. Se află în pericol de rupere capul de pod din cauza debitului ridicat de apă. Digurile construite pentru dirijarea cursului râului Dâmbovița, în zona podului, în cursul anului 2013, sunt distruse în proporție de 60%. Tot în Cândești s-a reactivat o alunecare de teren pe DJ 702 ce a dislocat și o cantitate de pământ care a blocat aproximativ jumătate din suprafața drumului, pe o lungime de aproximativ 10 metri.

În Dragomirești două gospodării sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren.

În comuna Runcu DJ 712A a fost afectat pe o porțiune de 35 de metri pătrați prin tasarea drumului, iar colmatarea albiei Ialomicioarei cu balast și bolovani poate provoca distrugerea și inundarea DJ 712A.

„Au fost constituite prin ordinul prefectului comisii formate din reprezentanți ai instituțiilor specializate — Instituția Prefectului-județul Dâmbovița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Basarab I’, Sistemul Hidrotehnic Independent Văcărești, Consiliul Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții Dâmbovița), pentru perioada 6-8.05.2014, pentru evaluarea pagubelor și stabilirea măsurilor care se impun”, se arată în informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.