Elevii români au obţinut 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

Elevii români au obținut două medalii de aur (cu punctaj maxim), trei de argint și una de bronz la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfășurată la Pleven, Bulgaria, în perioada 2 – 7 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al Societății de Științe Matematice din România, la BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia (țări membre) precum și echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie și Uzbekistan (țări invitate).

Citeste si:  Elevi români medaliaţi cu aur şi argint la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Nicosia

BMO este o competiție anuală la care participă elevi de liceu și presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore și treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră.

Medalii de aur cu punctaj maxim au obținut Ioan-Laurențiu Ploscaru de la Colegiul Național ‘Alexandru Lahovari’ Râmnicu Vâlcea și Ștefan Spătaru de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Școala Generală ‘Mihai Viteazul’ Alexandria).

Medalii de argint au câștigat Paul Muscă de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Colegiul Național Iași), Marius Bocanu de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Școala Generală Nr.1 Pitești) și Viorel Andrei Bud de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de Liceul Teoretic Negrești-Oaș);

Citeste si:  Elevi din România medaliaţi la Genius Olympiad din SUA

Medalie de bronz a obținut Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internațional de Informatică București (provenit de la Școala Generală Sinești, jud. Vâlcea).

„Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România și străinătate sunt susținute de Ministerul Educației Naționale. Antrenarea lotului României și participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundația e-MAG și Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații”, precizează comunicatul de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata