Michelin închide fabrica din Budapesta; producţia va fi mutată în Polonia, Germania şi România, de la mijlocul lui 2015

Grupul francez Michelin va închide fabrica din Budapesta, iar activitatea va relocată în fabrici din Polonia, Germania și România (Zalău), decizia finală urmând să fie luată până la mijlocul lui 2015, au declarat marți,  reprezentanții companiei.

‘Confirmăm închiderea fabricii Michelin de anvelope de camioane din Ungaria. Michelin Ungaria va începe prima sesiune de schimb de informații cu consiliul de lucru și sindicat, în pregătirea consultărilor oficiale. Motivul din spatele acestei măsuri planificate este acela că, din cauza perspectivelor slabe de creștere, piețele de anvelope de camioane din Europa rămân volatile și cu mult sub nivelurile lor istorice, fiind în scădere cu 23% față de 2007.

Citeste si:  Ucraina: Avion militar doborât de separatişti la Lugansk: 49 de morţi

În acest mediu de piață, Michelin are supracapacitate de producție și are nevoie de măsuri din partea grupului pentru a crește competitivitatea și pentru a susține dezvoltarea sa în Europa și restul lumii prin exporturi. În plus, datorită locației speciale în zona centrală a Capitalei (Budapesta — n.r) extinderea unității nu ar mai fi fost posibilă’, au explicat reprezentanții companiei.

Aceștia au subliniat că, în momentul de față, prioritatea Michelin este de a oferi sprijin maxim angajaților, astfel încât aceștia să poată găsi noi locuri de muncă în cadrul companiei sau în regiune.

Citeste si:  Danemarca Novo Nordisk va cumpăra Emisphere Technologies într-un acord de 1,8 miliarde de dolari

‘Fiecare angajat va fi încurajat să facă parte activă din programe speciale stabilite de companie’, au precizat sursele.

Totodată, Grupul Michelin confirmă continuitatea sa pe termen lung în Ungaria cu anvelopele de autoturisme de înaltă performanță, Michelin având aici o unitatea de producție la Nyiregyhaza, ce joacă un rol important pe piața din Europa pe acest segment de producție. În plus, grupul continuă operarea centrului de producție din Vac, care se ocupă cu furnizarea către țări din Europa Centrală și de Sud, dar și a unității strategice cu sediul la Tuszr, care comercializează materii prime.

Citeste si:  Concursuri de admitere la INM şi în magistratură

Noua unitate de afaceri cu activitate la nivel mondial de anvelope entry level, demarată în 2013, continuă să fie gestionată de la Budapesta, iar activitatea comercială a Michelin pe piața maghiară rămâne neschimbată.

Prezența Michelin în România constă în trei fabrici, la Florești și Zalău (Zalău anvelope și Zalău cord) și o rețea comercială.

Grupul Michelin a început activitatea în România în august 2001 și a cunoscut o dezvoltare rapidă. În prezent, echipa este formată din aproximativ 3.000 de angajați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata