Parchetul General clasează dosarul de evaziune fiscală în cazul soţiei vicepremierului Liviu Dragnea

Procurorii Parchetului General au clasat dosarul în care Bombonica Dragnea, soția vicepremierului Liviu Dragnea, a fost reclamată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în legătură cu neplata unor taxe către bugetul de stat de către o firmă deținută de aceasta.

Potrivit Biroului de Presă al Parchetului General, decizia de clasare a acestui dosar a fost luată de procurori în data de 24 martie.

Presa centrală a relatat faptul că ancheta în acest caz a fost începută în anul 2011 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, dosarul fiind declinat apoi la Parchetul General în decembrie 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit vicepremier.

Citeste si:  Nicolae Capră, finanţator al Petrolului Ploieşti, implicat în dosarul de evaziune al lui Florian Walter

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări de la ANAF, care reclama faptul că firma SC Hotel Turris SA, care operează un hotel cu același nume în orașul Turnu Măgurele, nu a plătit taxe către bugetul de stat, datoriile ridicându-se la aproximativ 31 milioane lei.

De asemenea, inspectorii fiscali au identificat și alte nereguli în legătură cu o decizie a Adunării Generale a Acționarilor Hotelului Turris din 2009 prin care clădirea hotelului și terenul aferent au fost transferate către Bombonica Dragnea, acționarul majoritar al firmei, pentru suma de 214.320 lei, deși valoarea reală a imobilelor era de 110 milioane de lei.

Citeste si:  Uztel a încheiat primele 9 luni din 2009 cu pierderi de 1,873 milioane lei

În declarația de avere depusă de Liviu Dragnea în iunie 2013, acesta a menționat faptul că soția sa a primit, în urma unei hotărâri AGA din anul 2009, o clădire de 1.527,59 mp (suprafață construită la sol) și un teren de 2913, 35 mp, reprezentând restituire către acționar majoritar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata