Prof.dr. Streinu Cercel: 132 persoane au fost muşcate de căpuşe în minivacanţa de 1 Mai

132 de persoane care au fost mușcate de căpușe s-au prezentat la camera de gardă în minivacanța de 1 Mai, a declarat luni, într-o conferință de presă, managerul Institutului Național „Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

„Am avut 132 de pacienți cu înțepături de căpușe — două treimi adulți, iar restul copii — în această perioadă de minivacanță de 1 Mai”, a afirmat prof. dr. Streinu Cercel.

Căpușa Ixodes ricinus este răspândită în Europa, Africa de Nord și Rusia Centrală, fiind un ectoparazit al animalelor și omului, care provoacă prin înțepătura ei dermatite, anemie sau poate servi ca vector pentru diverse microorganisme patogene pentru om și animale, dintre care mai importante sunt borrelioza Lyme și encefalita de căpușă.

Ixodes ricinus este cea mai răspândită specie de căpușă din România. Atacul căpușei Ixodes ricinus asupra omului se desfășoară tot timpul anului, cu două maxime — în primăvară și toamnă.

Potrivit studiilor recente, 11% dintre căpușele de pe teritoriul României sunt purtătoarele bacteriei care declanșează boala Lyme. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.