EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Ucraina: Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a semnat decretul privind consolidarea securităţii naţionale

0

Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a semnat marți, 6 mai, decretul privind măsurile de consolidare a securității naționale, măsuri destinate să conducă la creșterea ‘eforturilor de stabilizare a situației în țară și să împiedice desfășurarea de către Federația Rusă a unor acțiuni cu caracter subversiv pe teritoriul ucrainean’, relatează Interfax-Ukraina.

Astfel, prin semnarea acestui decret, președintele interimar ucrainean a dat undă verde transpunerii în practică a deciziei Consiliului pentru securitate națională și apărare din data de 5 mai cu privire la mobilizarea parțială și la măsuri de sprijin material pentru persoanele încorporate în forțele armatei ucrainene, precum și în alte formațiuni militare pe timp de pace.

Conform prevederilor acestui document, Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) i se ordonă să adopte măsuri suplimentare pentru a preveni scurgerea de informații cu privire la pregătirea și la efectuarea acțiunilor forțelor armate regulate și altor formațiuni militare.

În același timp, Turcinov a numit marți prin decret prezidențial un nou comandant al armatei terestre, în persoana generalului Anatoli Pușniakov.

Pușniakov provine din regiunea Odesa și a absolvit Școala militară de tancuri din Harkov și Academia militară. În epocă a participat la războiul din Afganistan. Schimbarea comandantului armatei terestre intervine chiar în plină luptă dintre Kiev și militanții proruși din sud-estul țării, care pledează pentru federalizare.

În ședința sa de marți, Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a conferit tuturor participanților la operațiunea antiteroristă din estul țării statut de combatanți. Moscova a denunțat această operațiune ca pe un ‘raid de represalii’ și strânge probe privind încălcarea drepturilor omului în cadrul acestei operațiuni pentru a depune plângere la Curtea Penală de la Haga împotriva autorităților ucrainene, după cum a relatat marți RIA Novosti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.