Floarea de salcâm şi puterile ei terapeutice

Încă din primele zile ale lunii mai, şi până spre sfârşitul lunii iunie, multe regiuni se îmbibă de un parfum minunat şi dulce de salcâm. Este o adevărată splendoare a naturii atunci când salcâmii înfloresc. Florile sunt decorative, arată minunat, sunt şi comestibile, şi le putem folosi la diverse preparate culinare, precum la prepararea gogoşilor în unele regiuni ale ţării. Dar puţini ştiu că floarea de salcâm este un adevărat aliat al sănătăţii noastre.

Floarea de salcâm are puteri terapeutice nebănuite, şi poate trata şi alina dureri din cele mai diverse şi mai puternice. Din păcate, foarte puţini ştiu de beneficiile pe care floarea de salcâm le aduce organismului nostru. Ciorchinii de floare de salcâm devin un adevărat izvor de sănătate, dacă ştim cum să îi folosim.

Citeste si:  Leacuri din grădină: Bananele

 

  • Floarea de salcâm este de un real ajutor in arsurile gastrice

Puţini ştiu că ar putea să renunţe la medicamentele foarte scumpe pe care le văd în reclame şi le cumpără din farmacii pentru a calma durerile de stomac, arsurile gastrice, şi chiar ulcerul gastric şi duodenal. Afecţiunile digestive sunt din ce în ce mai frecvente atât în rândul tinerilor, cât şi în rândul adulţilor datorită unui stil de viaţă nesănătos, a unei diete neechilibrate şi a stresului pe care trebuie să îl gestionăm zi de zi. Dar şi sărbătorile mari, precum Sărbătorile Pascale, Crăciunul, Revelionul, aniversările, nunţile, ne pot crea un puternic discomfort şi dureri stomacale, precum şi arsuri gastrice.

Floarea de salcâm are proprietăţi miraculoase şi calmează în câteva minute durerile gastrice. Se poate face şi tratament de lungă durată, precum şi tratament scurt. În tratamentul de lungă durată, trebuie consumată câte o linguriţă cu pulbere de flori de salcâm înainte de fiecare masă, pentru gastrite şi ulcer. Puteţi ţine cura de o lună, cu posibilitatea de a repeta dupa încă o lună de pauză.

Citeste si:  Banane împotriva mahmurelii şi depresiei

De asemenea, puteţi prepara o infuzie de flori de salcâm, turnând circa 200 de mililitri de apă fierbinte, clocotită peste o linguriţă de flori de salcâm uscate. Acoperiţi ceaşca timp de 5-10 minute, strecuraţi şi beţi lichidul obţinut.

 

  • Remediu împotriva constipaţiei – pastă de floare de salcâm

Suferiţi de constipaţie? Floarea de salcâm vă este din nou, un aliat de nădejde. Preparaţi o pastă din floare de salcâm în următorul mod- luaţi zece linguri de floare de salcâm uscate şi măcinaţi-le bine. Amestecaţi cu aproximativ cinci linguriţe de miere până obţineţi o pastă pe care o puteţi consuma zilnic, timp de 2 luni, o lingură în fiecare dimineaţă înainte de micul-dejun.

Citeste si:  Firmele şi instituţiile publice se pot înscrie în Programul "Rabla" din 30 aprilie

 

  • Combateţi stresul cu floarea de salcâm

Floarea de salcâm are efect relaxant, calmant, datorita substanţelor pe care le conţine. Astfel că, dacă aveţi un job stresant sau diverse probleme familiale, vă puteţi simţi stresat zi de zi şi acest lucru îsi poate pune amprenta asupra sănătăţii dumneavoastră. O cură de ceai de floare de salcâm este un remediu excelent împotriva stresului, fără a fi nevoiţi să luaţi antidepresive sau calmante. Altfel, beţi timp de o lună câte una sau două căni de infuzie de floare de salcâm zilnic şi migrenele cauzate de stres vor dispărea garantat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata