Ivan: O nouă suspendare a lui Traian Băsescu este puţin probabilă, nu ar avea sens

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, consideră că o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu este puțin probabilă.

„Este puțin probabilă o nouă suspendare, deși Traian Băsescu ar merita suspendat în fiecare zi pentru încălcările Constituției. (…) O nouă suspendare din punctul meu de vedere nu are sens, acum avem nevoie de stabilitate, economia merge din ce în ce mai bine, nu putem să punem în pericol rezultatele guvernării foarte bune de până acum”, a afimat Ivan la RFI.

În opinia social-democratului „asta (n.r. suspendarea) ar însemna să ducem țara din nou într-o criză politică, să mergem din nou la referendum, să chemăm din nou oamenii la vot, oameni care oricum vin în noiembrie și vor sancționa regimul lui Traian Băsescu și practic vor sancționa pe orice candidat va susține acesta”.

Citeste si:  Dragnea: Începem să ne punem întrebarea câţi mai rămânem în picioare până la sfârşitul anului

Întrebat ce rost mai are în acest caz sesizarea Curții Constituționale, Ivan a răspuns: „Avem nevoie de un punct de vedere mult mai obiectiv. Curtea Constituțională veghează la respectarea Constituției. Noi spunem că Traian Băsescu încalcă zilnic Constituția. Noi spunem pe de o parte că el încalcă legea fundamentală a statului, el pe de altă parte și susținătorii săi spun că nu o încalcă. Singurul arbitru în acest conflict este Curtea Constituțională și așteptăm un punct de vedere de la aceasta”.

Cătălin Ivan consideră drept „regretabile”, schimburile de replici dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

Citeste si:  Dăncilă, despre Dragnea: Pe lângă șapte bărbați care mă urăsc, iată că a venit și al optulea

„Este categoric o situație regretabilă. Avem un președinte care încalcă grav Constituția, care atacă practic democrația din acest stat și chiar statul de drept, despre care vorbește de atât de multe ori”, a spus el.

Întrebat dacă premierul Ponta nu greșește răspunzându-i președintelui Băsescu, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns că aceasta este singura variantă de a sancționa „derapajele de la democrație” ale șefului statului.

„Nu avem altă variantă decât să sancționăm derapajele de la democrație și încălcările Constituției. Am putea să le ignorăm și multă lume ne spune să nu-l luăm în seamă pe Traian Băsescu, pentru că mai are foarte puțin până își încheie mandatul”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata