Nintendo înregistează pierderi din cauza vânzărilor slabe de console Wii U

Producătorul japonez de jocuri video Nintendo a anunțat miercuri că în exercițiul 2013-2014 a înregistrat pierderi nete de 23,2 miliarde de yeni (229 milioane de dolari), după un profit de 7,1 miliarde de yeni în exercițiul precedent, în principal din cauza vânzărilor sub așteptări de console Wii U, transmite Reuters.

De asemenea, cifra de afaceri a Nintendo a scăzut și ea cu 10% în ritm anual, până la 571,73 miliarde de yeni.

În exercițiul fiscal care s-a încheiat în luna martie 2014, Nintendo a vândut 2,72 milioane console Wii U, mult sub obiectivul inițial de nouă milioane unități. Comparativ, rivalul Sony a vândut peste șapte milioane console PlayStation 4 iar Microsoft a livrat peste cinci milioane de console Xbox One, ambele în primele cinci luni de la lansarea pe piață.

Citeste si:  Jocuri video: Minecraft continuă să stabilească noi recorduri

‘Vânzările principalei noastre console au fost sub așteptări. Aceasta a fost o eroare de calcul‘, a declarat președintele Nintendo, Satoru Iwata, care a exclus însă varianta demisiei.

Nintendo speră să revină pe profit în exercițiul fiscal curent, care se va încheia în luna martie 2015, estimările companiei vizând un profit net de 20 de miliarde de yeni și o cifră de afaceri de 590 miliarde de yeni, în creștere cu 3,2% în ritm anual. Compania speră să vândă în acest an 3,6 milioane console Wii U și 12 milioane console 3DS, comparativ cu 12,24 milioane unități în exercițiul care tocmai s-a încheiat.

Citeste si:  Crimeea: Comandantul marinei ucrainene a fost eliberat

În pofida lansării de noi produse, cei trei mari producători de console de jocuri video (Sony, Nintendo și Microsoft) se confruntă cu o concurență din ce în ce mai mare din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiștilor, tabletele și smartphone-urile controlează aproximativ 10% din piața de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câțiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata