Victor Ponta: TVA la carne nu va fi redus în acest an, e în analiză pentru anul viitor

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Giurgiu, că TVA la carne nu va fi redus în acest an, dar acest lucru poate fi luat în calcul de la începutul anului viitor.

„TVA la carne nu va fi redus în acest an. Am spus un singur lucru: că în baza analizei pe care o avem în septembrie asupra efectelor reducerii TVA-ului la pâine și care să confirme că a fost o măsură bună. Eu cred că a fost o măsură bună reducerea TVA la pâine și putem ca de la 1 ianuarie să mergem mai departe către fructe și legume, către produse bio și după aceea către carne”, a declarat Victor Ponta.

Citeste si:  Facturile la electricitate vor scădea cu 8% în medie, după reducerea TVA şi a tarifelor de distribuţie

Guvernul analizează posibilitatea reducerii de la 1 ianuarie 2015 a taxei pe valoare adăugată (TVA) la fructe, legume și produse bio, a anunțat, pe 29 aprilie, la postul de televiziune România TV, premierul Victor Ponta.

Acesta a declarat că Guvernul va efectua, în toamnă o analiză după un an de aplicarea TVA redusă la pâine, iar în baza acestor date să extindă aria produselor cu TVA redusă, în primă etapă la legume și fructe.

„Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele și fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală. La legume și fructe este o mare evaziune fiscală și este o concurență neloială producătorilor autohtoni”, a afirmat Ponta.

Citeste si:  Ponta, despre noul Cod fiscal: E decizia autorităţilor locale să scadă sau să crească taxele

Premierul a mai declarat pe 29 ianuarie că o măsură similară la carne „este mai dificilă”, pe motiv că sumele colectate sunt mai mari.

Federația Națională PRO AGRO a lansat în aprilie o campanie de promovare a obiectivului de reducere a TVA la carne la 5% începând cu 1 ianuarie 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Toti care s-au perindat la guvernare din ’90 incoace,s-au comportat ca niste dusmani ai romanilor si ai Romaniei!Mi-as dori sa am un presedinte asa cum este Putin si un prim ministru ca Orban al ungariei!Am redeveni ceea ce am fost inainte de 1990,o tara bogata,cu industrie si agricultura moderna,cu oameni care nu au nevoie de ajutor social,indemnizatie de somaj sau fara de nici un venit!Oameni buni,sta in puterea noastra sa scapam de acesti nemernici!La alegerile urmatoare,sa nu-i mai votam,sa nu mai alegem ca orbii,sa nu ne mai lasam pacaliti de mesaje sforaitoare,care sunt valabile doar pentru ascultatori,sa alegem oameni cunoscuti ca devotati tarii si poporului nostru,nu ca oameni devotati strainilor si propriilor interese!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata