Negriţoiu: Piaţa RCA şi probabil piaţa CASCO au fost deformate, trebuie reinstalate

1

Piața RCA și probabil chiar și piața CASCO au fost deformate, iar acestea trebuie reinstalate fără să plătească numai consumatorul sau intermediarii, a declarat, vineri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

„Eu, de când sunt în această poziție (președinte ASF — n.r.), din informațiile pe care le-am avut, dar evident că le am parțiale, piața RCA și chiar probabil piața CASCO au fost deformate, trebuie reinstalate, aceasta nu înseamnă că numai unii trebuie să plătească. Nu înseamnă că numai consumatorul o să plătească o creștere de RCA sau numai instituțiile de intermediere ar trebui să plătească. Aici trebuie să revedem întreg acest flux. Reclamațiile au crescut. Obiectivul nostru este să rezolvăm aceste reclamații, să le reducem și acesta este un indicator că piața se îmbunătățește”, a spus Negrițoiu.

De asemenea, șeful ASF a anunțat că Autoritatea are în vedere elaborarea unui proiect de analiză a RCA și Casco, a implicațiilor, a evoluției și a tot ceea ce ar mai trebui să facă instituția la nivel de reglementare ca să asigure o conduită sănătoasă.

Potrivit lui Negrițoiu, companiile din asigurări ar trebui să își asigure din primele încasate rezervele de risc și solvabilitatea.

„Eu nu îi spun nici să scadă și nici să crească. Trebuie să aibă însă o activitate sănătoasă. Dacă această activitate sănătoasă conduce la creșterea RCA-ului, asta este! Noi toți din această țară, din această piață trebuie să contribuim la o activitate sănătoasă, într-un fel sau altul”, a explicat Mișu Negrițoiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica cel vechi spune

    In ultimul alineat scrieti: ”a explicat d-l Misu Negritoiu”. Tocmai ca n-a explicat nimic! Chiar nimic! A facut o constatare bazata pe date ”partiale” (la acest nivel ”partiale”? pai unde sunt cele ”totale”? undeva la UE sau la ONU?) si a exprimat un deziderat sau a dat o ”indicatie” care va fi inteleasa ca atare (adica citita printre randuri)si va duce inexorabil la cresterera primelor. Cu alte cuvinte s-a cam aflat in treaba-si si n-a lamurit nimic. De la un astfel de nivel ma asteptam la mai mult. Asa a aprut ca o manipulare de felul „hai sa-i pregatim din timp pentru mai rau ca sa inghita mai usor hapul”! Merci d-le Negritoiu pentru grija!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.