România la Salonul de Carte de la Torino, ediţia 2014

0

Salonul Internațional de Carte de la Torino și-a deschis joi cea de-a XXVII-a ediție, aceasta fiind cea mai importantă manifestare de profil din Italia.

România este reprezentată la acest eveniment, pentru al șaselea an consecutiv, cu un stand național și un program bogat de evenimente, organizate de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, potrivit unui comunicat de presă.

Programul primei zile a inclus o întâlnire cu Vasile Ernu, invitat al organizatorilor Salonului de la Torino, cu tema ‘Tangram. Europa la 16 ani’, prezentarea albumului de fotografie ‘La Romania. Le orme del tempo’ de Marco Sitran (Heliar Books), eveniment organizat în colaborare cu Biroul Național pentru Turism al României de la Roma, și o dezbatere cu tema ‘Clasici ai literaturii române: Emil M. Cioran și Benjamin Fondane’ — pornind de la volumele Emil M. Cioran, Il nulla. Lettere a Marin Mincu (1987-1989), Emil M. Cioran, L’intellettuale senza patria (Mimesis) și Benjamin Fondane, Vedute (Joker) cu participarea editorilor Irma Carannante și Giovanni Rotiroti.

Standul României cuprinde un spațiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Grupului Librarium, un spațiu destinat evenimentelor literare, o cabină care găzduiește echipa Radio Torino Internațional, unul dintre parteneri media ai ICR la această ediție, și un punct de informare turistică organizat în parteneriat cu Biroul Național de Turism al României în Italia.

Manifestările organizate de ICR pe parcursul desfășurării Salonului Internațional de Carte de la Torino reunesc peste 50 de personalități culturale: scriitori români, româniști, traducători de literatură română în limba italiană, istorici, editori, critici literari, jurnaliști și reprezentanți ai unor edituri italiene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.