EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Schulz: Ziua Europei nu trebuie să fie o celebrare sterilă a unor realizări trecute, ci un moment de reflecţie şi mobilizare

0

Ziua Europei nu trebuie să fie o celebrare sterilă a unor realizări trecute, ci un moment de reflecție și mobilizare, o oportunitate de a redescoperi spiritul solidarității și viziunea care se află în centrul proiectului european, a declarat președintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un mesaj dat publicității cu acest prilej.

„Europa marchează două aniversări în acest an: 100 de ani de la începutul Primul Război Mondial și zece ani de la extinderea istorică din 2004. Aceste două evenimente simbolice ne amintesc cu claritate cum integrarea europeană a schimbat continentul european în bine, reunind și reconciliind oameni, extinzând libertățile și statul de drept, consolidând democrația, pluralismul și toleranța”, a afirmat actualul șef al legislativului comunitar, citat într-un comunicat.

El a adăugat că este de ajuns o privire către vecinii cei mai apropiați ai Europei pentru a înțelege în ce măsură aceasta este încă văzută ca o „lumină călăuzitoare a păcii, prosperității și speranței”.

„Totuși, în ultimii cinci ani, ‘criză’ a fost cuvântul cel mai asociat cu Europa. Unii europeni au început să vadă UE ca pe o sursă mai degrabă de suferință decât de speranță, mai degrabă o amenințare decât un adăpost”, a mai menționat Schulz.

În acest context, Schulz subliniază că „Ziua Europei nu trebuie să fie o celebrare sterilă a unor realizări trecute”.

„Trebuie să fie un moment de reflecție și mobilizare, o oportunitate de a redescoperi spiritul solidarității și viziunea care se află în centrul proiectul european. Europa rămâne cel mai bun instrument al nostru pentru a răspunde provocărilor și a devia amenințările secolului al XXI-lea, indiferent dacă este vorba despre comerțul internațional sau încălzire globală, migrație sau securitate”, a conchis Martin Schulz, care este candidat al socialiștilor europeni pentru președinția Comisiei Europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.