Bănicioiu: Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidenţiat, pentru 432 posturi

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat vineri, 9 mai, într-o conferință de presă susținută la Spitalul de Urgență Județean din Bistrița, că luna viitoare va fi organizată la Cluj o sesiune extraordinară de rezidențiat, în urma cărora speră să se ocupe 432 posturi.

“Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidențiat. Vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenți. Fiind organizată la Cluj, practic este destinată și pentru zona dumneavoastră (județul Bistrița-Năsăud — n.r.). Și mai concret, o să vedeți că de la 1 iunie se vor debloca posturile, în măsura în care spitalele o și cer. Se vor face acele angajări 1:1, în limita bugetului. Intră contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Citeste si:  O tonă de suplimente alimentare, oprite de la comercializare de ANPC

Prim-ministrul Victor Ponta, prezent la aceeași conferință de presă, a spus că problema o reprezintă, de fapt, posturile blocate în anul 2009 și care nu sunt deloc ocupate.

“Angajările 1:1 sunt deblocate de anul trecut. Problema este că mai e nevoie și în sănătate, și în educație de posturi de unde nu a plecat nimeni. Problema este că, fiind blocate posturile din 2009, au rămas zone neacoperite, unde nu are cine să plece, că nu e cineva”, a precizat Victor Ponta.

Întrebat când se va putea vorbi și despre o majorare a salariilor personalului medical, Nicolae Bănicioiu a răspuns că se află în pregătire un proiect de lege, care le va permite medicilor să își mărească veniturile.

Citeste si:  Legea prin care armele în sistemul penitenciar se utilizează numai ca ultimă alternativă, promulgată

“Aceasta este principala preocupare și, din punctul meu de vedere, cred că în momentul în care vom reuși să nu mai pierdem foarte mulți bani în sănătate, reușim să-i păstrăm pe toți și pentru personal și atunci putem să alocăm mai mult. Dar vestea bună este că Ministerul Sănătății, în momentul de față, împreună cu Colegiul Medicilor, lucrează la un proiect de lege pentru mărirea veniturilor medicilor. S-a întâmplat într-o primă etapă cu medicii rezidenți și sper ca mai devreme de toamnă să avem proiectul finalizat și să intrăm cu el în Parlament chiar din această toamnă”, a declarat Bănicioiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata