Naufragiu în largul coastelor libiene: Cel puţin 14 morţi şi 215 persoane salvate

13

O ambarcațiune cu imigranți clandestini a naufragiat în largul coastelor libiene, în urma incidentului înregistrându-se cel puțin 14 decese, conform Marinei militare italiene, transmite AFP.

Numărul persoanelor decedate a fost confirmat și de primarul din Lampedusa, Giusi Nicolini, care a precizat pentru AFP că ‘215 imigranți au fost salvați’.

În jurul orei 11:00 GMT, ambarcațiunea a fost reperată la aproximativ 160 de km sud de insula italiană Lampedusa și 80 de km de coastele libiene de către o ambarcațiune a Pazei de coastă italiene care se afla în patrulare pe Canalul Siciliei.

Citeste si:  Holera a făcut 87 de morţi în nordul Nigeriei

‘Am transmis o alertă navelor comerciale care se aflau în zonă și deja două sunt la fața locului’, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Pazei de coastă italiene.

Marina italiană a explicat într-un comunicat că a trimis în zona naufragiului fregata Grecale și nava de patrulare Sirio, precum și unul dintre elicopterele sale.

Un purtător de cuvânt al Marinei libiene, colonelul Ayoub Kassem, a declarat pentru AFP că are cunoștință de acest incident, fără a putea interveni în zona naufragiului.

Conform presei italiene, la bordul ambarcațiunii se aflau circa 400 de oameni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata