EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Europenii – insuficient informaţi în legătură cu medicamentele contrafăcute

0

Nouă din zece europeni cred că ar putea fi expuşi la medicamente contrafăcute pe Internet şi unu din doi consideră că s-ar putea confrunta cu această situaţie într-o călătorie, însă majoritatea cred că sunt insuficient informaţi cu privire la acest subiect, potrivit unui sondaj realizat de firma Happycurious pentru Sanofi, informează AFP.

Două treimi dintre europenii chestionaţi (66%) afirmă că au auzit vorbindu-se despre medicamente contrafăcute, însă mai mult de jumătate (54%) nu se simt suficient informaţi cu privire la acest subiect, faţă de 23% care au o părere contrară. Marea majoritate dintre europeni (84%) nu au văzut sau identificat vreodată un medicament contrafăcut.

Întrebaţi în general despre produsele contrafăcute, doar unu din doi europeni (20%) au făcut legătura cu medicamentele, în timp ce şapte din zece (72%) s-au referit la haine, aproape două treimi (63%) la produse de lux şi un sfert (27%) la produse electronice.

În ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente online, circa 18% dintre persoanele chestionate au afirmat că au folosit deja acest canal de vânzări. Dintre cei 82% care au afirmat că nu au cumpărat vreodată medicamente online, 60% au spus că ‘sunt conştienţi de faptul că există un pericol real în achiziţionarea acestor produse pe Internet’. Doar 7% nu au ştiut că se pot cumpăra medicamente în acest mod.

Europenii s-au referit de asemenea la riscul expunerii la medicamente contrafăcute în timpul unei călătorii (51%). Cu toate acestea, ei au părut a fi prevăzători pentru că 81% au afirmat că în general călătoresc având cu ei o trusă de medicamente. Cu toate acestea, 52% au afirmat că au cumpărat medicamente într-o călătorie.

‘Publicul nu este  suficient de informat cu privire la existenţa medicamentelor contrafăcute şi la riscurile pe care şi le pot asuma în anumite situaţii de cumpărare’, a declarat unul dintre responsabilii Sanofi, într-un comunicat. ‘Medicamentele contrafăcute sunt un pericol real pentru sănătatea pacienţilor’, a mai spus sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.