Mai romantic de atât să-mi spui tu dacă se poate

Mi-a plăcut la nebunie sentimentul de linişte pe care acest loc mi l-a insuflat din prima. Și da, este un loc foarte romantic, perfect să petreci câteva zile în tăcere alături de partenerul tău de viaţă. De ce în tăcere? Pentru că nu prea-ţi mai vine să vorbeşti când marea îţi cântă, iar vântul îţi şopteşte.

Nu prea-ţi mai vine să vorbeşti, dar cu siguranţă îţi vine să te plimbi, să explorezi împrejurimile sau să observi de pe terasă păsările. Casa este mică şi chiar dacă pare izolată are tot confortul de secolul XXI. Nu eşti lipsit de vecini, dar construcţiile sunt la distanţe decente unele faţă de altele, aşa că ai parte de intimitate din plin.

Citeste si:  Cât costă o casă pe structură de lemn, oţel sau cu panouri tip sandviş?

Da, mi-ar fi plăcut să-ţi spun că este undeva la noi la mare, dar după înălţimea coastei sigur te-ai prins că în altă parte. Mai exact în partea de sud a Marii Britanii în Whitsand Bay din Cornwall. Pe lângă locul fascinant, unde n-ai parte de căldura tipică zonelor sudice europene, mi-a atras atenţia modul cum este concepută casa din lemn şi cum este organizată la interior.

Are două camere, iar livingul e cu bucătărie deschisă, dar dormitorul şi baia sunt separate şi sunt suficient de spaţioase pentru un cuplu. Construcţia pare cu atât mai generoasă cu cât are suprafeţe vitrate mari, iar terasa pare că o extensie a interiorului.

Citeste si:  Organizaţii internaţionale: Banca Centrală Europeană

Și din punct de vedere cromatic totul este în ton cu ambientul exterior. Alb şi albastru ce par preluate din nuanţele ce se întrevăd pe ferestre. Și apropos de ferestre, cât de şarmante pot fi cele rontunde care te duc cu ândul la hublouri!

Da, m-am închipuit aici cu şevaletul pe terasă, cu dimineţi în care să aştept soarele răsărind şi cu seri în care să admir cum apusul colorează cerul. Și aş putea merge aici la fel şi tu, căci locuinţa aceasta este de închiriat prin Unique Home Stays. Chiar că e o locuinţă unică.

Citeste si:  Apple lansează laptopuri MacBook alimentate de propriile cipuri de calcul

Spune şi tu dacă se poate mai romantic decât atât? Fără dulcegării, fără brizbrizuri doar natura desfăşurată în toată splendoarea ei în faţa ochilor tăi. Sper să te inspire şi pe tine!

 

Adela Pârvu

www.adelaparvu.com

[nggallery id=178]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata