Mărci româneşti de tradiţie : Antibiotice S.A. Iaşi

39

Între 1993 și 1997, se fac investiții majore de peste opt milioane de euro în scopul retehnologizării și achiziției de echipamente moderne și competitive. Antibiotice urcă în topul primilor cinci producători mondiali de penicilină și derivați de penicilină.

Preocupată de calitatea produselor sale, compania implementează începând cu 1997, un sistem performant de asigurare a calității ce implică controlul strict al proceselor de fabricație. Astfel, în 1999, Antibiotice devine primul producător din România care este certificat Good Manufacturing Practice (GMP) pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile. Evoluția financiară ascendentă a determinat ca firma să înregistreze o performanță notabilă: cotarea la Bursa de Valori din București.

Odată cu aniversarea a 50 de ani de activitate, compania lansează, în decembrie 2005, un nou logo și un nou slogan care reflectă transformările masive produse la nivel organizațional, tehnologic și cultural în cadrul companiei. Tot în 2005, nivelul profitului brut ajunge la 5,2 milioane de euro, cu 173% mai mare decât nivelul atins în 2000.

Citeste si:  Relu Fenechiu a primit de la Siveco 620.000 euro prin firma fratelui său, dar şi numerar

În 2006, Sistemul de Management al Calității la Antibiotice este certificat ISO 9001:2000 pentru domeniul fabricației de produse farmaceutice de către Lloyd’s Register Quality Assurance.

Totodată, compania își dezvoltă propriul Centru de Evaluare a Medicamentului, în urma unei investiții de peste un milion de euro. Decizia investiției a fost determinată de necesitatea de a realiza în cadrul companiei studiile clinice de faza I și în special studiile de bioechivalență.

Compania Antibiotice obține, în februarie 2007, recunoașterea implementării Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă).

Citeste si:  Tăriceanu: Calculele colegilor mei indică faptul că vor fi peste 240 de voturi pentru moțiune

În iunie 2010, are loc prima livrare de produse finite (medicamente injectabile) pe piața SUA, iar în 2011, fluxul de fabricație a penicilinelor sub formă de pulberi sterile injectabile obține autorizarea FDA, ceea ce permite extinderea exportului pentru aceste produse pe piața SUA.

Tot în 2011, Antibiotice lansează primele produse din clasa sistem nervos central (SNC). În 2012, Compania intră pe piața medicamentelor oncologice și devine prima companie din Europa precalificată de Organizația Mondială a Sănătății pentru gama de medicamente antituberculoase.

În 2013, Antibiotice preia locul 1 la producția mondială a substanței active Nistatin, se înregistrează primul export de Nafcilina pe piața americană și deschide o reprezentanță internațională la Chișinău, Republica Moldova.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Frigiderul

De-a lungul timpului, Companiei Antibiotice Iași i-au fost acordate o serie de distincții și premii, dintre care amintim: Diploma de excelență, laureat trei ani consecutiv în Topul firmelor Camera de Comerț și Industrie (1999), Diploma de excelență Rommedica (2001), Diploma de onoare Cea mai dinamică firmă de export în domeniul medicamentelor ANEIR (2009), Trofeul ANEIR Cel mai dinamic producător exportator de medicamente din România (2012), Ordinul ”Meritul Industrial și Comercial” în grad de Comandor (2013). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata