Autorităţile sud-coreene cresc de zece ori recompensele pentru prinderea deţinătorilor feribotului Sewol

0

Autoritățile sud-coreene oferă o recompensă de 500 de milioane de woni (circa 500.000 de dolari) celui care va ajuta la prinderea lui Yoo Byung-eun, cel care controlează compania Cheonghaejin Marine, proprietara feribotului Sewol ce s-a scufundat luna trecută și a provocat peste 300 de morți, majoritatea liceeni aflați într-o excursie școlară, relatează luni agenția EFE.

Întrucât toate încercările de a-l găsi au eșuat, autoritățile au decis să crească de zece ori recompensa, care a fost până acum de 50 de milioane de woni. Acest fotograf și lider religios în vârstă de 73 de ani a fost acuzat în plus și pentru delapidare, evaziune fiscală și dare de mită, după ce investigația legată de scufundarea feribotului a scos la suprafață și alte ilegalități.

Conform concluziilor preliminare ale anchetei, feribotul avea la bord o încărcătură ce depășea de aproape trei ori greutatea maximă admisă, fiind încălcate și alte norme de securitate, iar catastrofa s-a produs în momentul efectuării unui viraj brusc care a deplasat încărcătura și a dezechilibrat nava.

Misteriosul om de afaceri nu deține acțiuni în cadrul respectivei companii, dar se presupune că o controla indirect prin intermediul fiilor săi, care participau la capitalul ei. De altfel, și aceștia sunt dați în urmărire, iar pe capul fiului său cel mare, considerat principalul vinovat pentru nerespectarea normelor de siguranță, a fost pusă o recompensă de 100 de milioane de woni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.