Niţă: Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie

20

Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie, a anunțat marți ministrul Economiei, Constantin Niță, la o conferință de specialitate.

„La Oltchim, până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesați să investească în această companie sunt invitați să o facă. Să cumpere caietul de sarcini și să participe la licitația organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii și prețul încasat va merge către plata creanțelor pe care Oltchim le are la ora actuală”, a spus Constantin Niță.

Citeste si:  FMI recomandă restructurarea masivă a companiilor de stat aflate într-o situaţie financiară dificilă

În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o mențină și să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim.

„Dacă investitorii sunt interesați să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria și o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care și-au exprimat intenția de a participa la licitație condiționat de vânzare la pachet cu Arpechim. Și atunci noi avem datoria să pregătim acest proces”, a subliniat Constantin Niță.

Citeste si:  5 modalități de a gestiona banii într-un cuplu

Mai mulți disponibilizați de la Oltchim au protestat primele săptămâni din luna mai, în fața sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plățile care le-au fost promise în iunie 2013 când au fost concediați.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea și se află în insolvență din ianuarie 2013.

Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariați au fost disponibilizați, iar plățile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediați să-și primească drepturile după privatizarea combinatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata