Biroul preşedintelui CJ Cluj, Horia Uioreanu, sigilat de DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează miercuri, 28 mai, percheziții la Consiliul Județean (CJ) Cluj, în dosar fiind implicat președintele instituției, Horea Uioreanu, și mai mulți directori, au declarat surse judiciare.

Vicepreședintele CJ Cluj Vakar Istvan a declarat că a fost sigilat biroul președintelui Horea Uioreanu.

„Deocamdată, aici este doar o sigilare de birou, altceva nu pot să vă spun, că n-am ce. Acum am venit și am văzut că e sigilat biroul președintelui. Pe mine nu m-a contactat nimeni. Președintele nu e aici, nu l-am văzut, am discutat cu celălalt vicepreședinte, Ioan Oleleu, să vedem ce facem”, a menționat Vakar Istvan.

Citeste si:  Ioan Niculae, acuzat că şi-a trecut ilegal averea sub sechestru pe numele soţiei, fiicei şi iubitei

Sursele citate au precizat că se fac percheziții și la domiciliul lui Uioreanu, la Facultatea de construcții și la alte persoane fizice. Ancheta vizează posibile fapte de corupție privind atribuirea de contracte preferențial.

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii efectuează miercuri percheziții în 11 locații situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor firme, instituții publice și la domiciliile unor persoane, în cadrul unei anchete ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcție de conducere de la nivelul autorităților locale.

Citeste si:  Dan Adamescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcție de conducere de la nivelul autorităților locale. Ca urmare autorizării de către instanța competentă, au fost efectuate miercuri percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăți comerciale, instituții publice și la domiciliile unor persoane”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata