EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Martin Schulz vrea să devină şeful grupului S&D din viitorul Parlament European

0

Actualul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, a anunțat marți că își va depune la 18 iunie candidatura pentru președinția grupului politic S&D din viitorul legislativ comunitar, rezultat din alegerile desfășurate între 22 și 25 mai, relatează eldiario.es.

‘Mă voi prezenta la 18 iunie drept candidat la conducerea grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) și voi demisiona atunci din funcția de președinte al Parlamentului European’, a declarat Martin Schulz, la sosirea la summitul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) care a avut loc cu câteva ore înainte de Consiliul European informal de marți seară consacrat rezultatelor scrutinului european.

‘Din acea funcție, voi conduce negocierile cu alte grupuri’ din Parlamentul European, a afirmat Martin Schulz. El speră ca luxemburghezul Jean-Claude Juncker, candidatul Partidului Popular European (PPE), care a câștigat alegerile europarlamentare, să primească din partea Consiliului European mandatul de a negocia în vederea obținerii majorității parlamentare de care are nevoie pentru a fi ales în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Martin Schulz a promis că, dacă va fi ales șef al grupului S&D, va discuta cu Jean-Claude Juncker despre o Comisie Europeană care să lupte împotriva șomajului în rândul tinerilor, contra evaziunii fiscale și care să respecte principiul subsidiarității.

Este clar că ‘forța decisivă este S&D în PE. Fără noi, cu siguranță nu va exista majoritate’, a mai spus președintele actualului Parlament European. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.