EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Rusia continuă să-şi retragă trupe de la frontiera ucraineană

0

Rusia și-a retras ‘mai multe mii’ de militari de la frontiera ucraineană în ultimele zile și această retragere continuă, dar Moscova își menține totuși ‘zeci de mii de oameni’ în zonă, a indicat marți un responsabil american din Ministerul Apărării, potrivit AFP.

În timp ce armata ucraineană este angajată în lupte împotriva militanților proruși cu scopul de a prelua controlul asupra aeroportului din Donețk, în estul Ucrainei, forțele rusești ‘continuă să se repoziționeze și să se îndepărteze de frontieră’, a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului.

Președintele rus Vladimir Putin, care a desfășurat în martie aproape 40.000 de militari de-a lungul frontierei ruso-ucrainene (potrivit NATO), anunțase în 19 mai revenirea soldaților ruși în garnizoanele lor ‘după terminarea manevrelor’, motiv invocat pentru a justifica prezența acestor trupe.

Evaluând retragerea rusească la ‘mai multe mii: de oameni, responsabilul american a precizat că ‘zeci de mii’ de militari rămân încă concentrați în apropierea frontierei ruso-ucrainene, ‘destui pentru a provoca tot felul de destabilizări’, potrivit lui.

A doua zi după victoria lui Petro Poroșenko în alegerile prezidențiale în Ucraina, armata ucraineană a afirmat marți că a preluat controlul asupra aeroportului din Donețk din mâinile militanților proruși. Vladimir Putin, acuzat de sprijin acordat separatiștilor, a cerut autorităților ucrainene să oprească imediat ‘operațiunea de represalii’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.