Rusia: De la 15 ani de detenţie până la închisoare pe viaţă pentru cei implicaţi în asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia

Pedepse grele de detenție, pornind de la 15 ani până la închisoarea pe viață, au fost stabilite marți de Parchet împotriva celor cinci acuzați de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006, transmit agențiile ruse de știri, potrivit AFP.

Procurorul rus Boris Loktionov a cerut închisoare pe viață pentru Rustam Mahmudov, care a recunoscut la 21 mai că este vinovat de uciderea jurnalistei, deschizând focul asupra ei în timp ce aceasta intra în imobilul în care locuia.

Loktionov a cerut 22 de ani de detenție pentru Lom-Ali Gaitukaiev și un polițist moscovit, Serghei Hajikurbanov, care a recunoscut că a participat la pregătirea asasinatului.

Citeste si:  Putin ii propune o oferta tentanta omologului sau din America: gestionarea pietei mondiale a gazelor

Parchetul a mai cerut 15, respectiv 19 ani de închisoare pentru cei doi frați ai trăgătorului, Jabrail și Ibrahim Mahmudov, care au pândit sosirea jurnalistei și l-au anunțat pe fratele lor. Avocații copiilor jurnalistei au cerut tribunalului să dea dovadă de clemență față de cei doi frați ai trăgătorului și au cerut totodată să le reducă pedeapsa la 8, respectiv 8 ani și jumătate.

Instanța va formula verdictul la 9 iunie în această anchetă care, deși a identificat persoanele implicate direct în asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, nu a stabilit cine sunt cei care au comandat asasinatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata