Apple preia Beats Electronics pentru trei miliarde de dolari

Grupul informatic american Apple a anunțat miercuri seară preluarea producătorului de căști audio Beats Electronics pentru trei miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție derulată vreodată în istoria companiei, transmite AFP.

Apple a precizat că tranzacția include și serviciul de muzică online pe bază de abonament Beats Music. Aproximativ 2,6 miliarde de dolari din prețul convenit ar urma să fie plătite la finalizarea operațiunii, prevăzută pentru sfârșitul lunii septembrie, iar restul sub forma unor plăți ulterioare.

De asemenea, fondatorii Beats Electronics, raperul Dr. Dre și Jimmy Iovine, se vor alătura Apple, companie pentru care mai lucrează și alți directori de renume precum fostul director general de la Burberry, Angela Ahrendts, și fostul CEO al Yves Saint Laurent, Paul Deneve.

Citeste si:  Profitul Verizon depășește estimările privind creșterea muncii la distanță

‘Muzica este o parte importantă din viața noastră și totodată are un loc special în inima noastră la Apple’, a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook.

Cu toate acestea unii analiști și-au exprimat scepticismul față de logica strategică a acestei achiziții. Până acum Apple s-a limitat la mici achiziții țintite care nu au depășit câteva sute de milioane de dolari, grupul concentrându-se pe dezvoltarea internă a produselor sale fără a prelua o marcă exterioară. La șapte ani însă de la lansare primului iPhone și la patru ani de la lansarea iPad, consumatorii așteaptă în continuare un nou produs revoluționar de la Apple, grup care pare să treacă printr-o lipsă de inspirație după decesul lui Steve Jobs în 2011. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata