Evaluarea la clasa a IV-a continuă cu proba la matematică

Evaluarea națională la clasa a IV-a va continua joi cu proba la matematică, la care sunt așteptați să participe aproximativ 193.000 de elevi din toată țara.

Evaluarea națională a elevilor din clasa a IV-a se va încheia pe 30 mai, cu proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Următoarele evaluări vor avea loc la clasele a II-a, în 2-4 iunie, și la clasele a VI-a, în 5 și 6 iunie.

Competențele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei — competențe de scris-citit, folosirea corectă a limbii române și a limbii materne, competențe de comunicare în limba română și limba maternă, competențe în domeniul matematicii și al științelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și având un nivel mediu de dificultate.

Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează: evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, evaluarea competențelor de matematică, iar pentru elevii aparținând minorităților naționale care studiază în limba maternă se administrează și un test de evaluare a înțelegerii textului scris în limba maternă.

Citeste si:  Elevii şi preşcolarii intră în vacanţă

Durata alocată rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a și 60 de minute pentru fiecare test pentru clasa a IV-a și clasa a VI-a.

Un raport de tip PISA cu evaluări pe fiecare competență pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a va fi realizat la nivel național, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN), conform unui comunicat remis presei miercuri.

„Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor și părinților informații concludente despre nivelul de pregătire și despre ceea ce trebuie îmbunătățit. La nivel național, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate în vederea remedierii deficiențelor”, precizează MEN. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner