EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Ficatul – uzina chimică a corpului

Dar toate aceste ”reziduuri” grosiere din ficat şi intestine  sunt doar urmarea stagnării IMENSE din uriaşul sistem limfatic al corpului şi a proastei filtrări a rinichilor.

Iar ”stârnirea” reziduurilor toxice din sistemul limfatic, prin intermediul uleiului/sucului de lămâie, în cadrul procedurii cu ulei , duce la mobilizarea tuturor deşeurilor acide din organism (din sistemul limfatic al corpului, cel care circulă şi transportă TOATE grăsimile din corp!)   cu dificultatea eliminării prin rinichi. Şi poate apărea o stare de ”auto-intoxicaţie” a organismului   sau o forţare inutilă a rinichilor   sau pur şi simplu o inflamaţie generală în corp   declanşată de această manevră de ”detoxifiere a ficatului”.

Hulda Clarke insistă şi accentuează în toate cărţile şi scrierile sale de NECESITATEA curăţeniei rinichilor, înainte de manevra de detoxifiere a ficatului. Pentru că şi această experimentată naturistă observase în practica sa, în care a asistat mii de persoane în realizarea detoxului ficatului cu ulei/suc de lămâie/grefe , cum apar probleme mari la nivelul rinichilor, la foarte mulţi.

În practica mea zilnică   NU AM GĂSIT OAMENI CU RINICHI SĂNĂTOŞI   şi mai alarmant, NU MAI GĂSESC COPII CU RINICHII SĂNĂTOŞI. Se nasc copii CU CEARCĂNE (semnul cel mai clar al proastei funcţionări a rinichilor!)   adică se nasc copii cu rinichii slăbiţi, pentru că mama/tata au rinichii slăbiţi (sunt slăbiciuni moştenite ereditar, de la 1-2 sau mai multe generaţii).

De aceea, NU MAI RECOMAND MANEVRA DE DETOXIFIERE A FICATULUI CU ULEI/SUC DE LĂMÂIE SAU GREFE.

Este o manevră ”agresivă”, nu doar pentru ficat   care este ”biciuit” literlamente de cantitatea uriaşă de ulei înghiţită odată   şi forţat să se contracte şi să expulzeze dopurile de colesterol, iar odată cu ele, eliberează o mulţime de alte toxine/substanţe reţinute în canalele biliare.

Iar organismul este ”inundat” la propriu în toxinele stagnante şi nu face faţă, prin eliminările sale obişnuite (scaun, urină, transpiraţie) la cantitatea ”tip cascadă” de toxine/reziduuri care trebuie eliminate.

Rinichii sunt supraîncărcaţi (ei sunt organele prin care sunt eliminate, la exterior, reziduurile celulare   adică produşii acizi rezultaţi în urma acţiunii ZILNICE a tuturor miliardelor de celule ale organismului nostru).

Stresul este principalul factor care ”închide” funcţia rinichilor! Pentru ca rinichii noştri să poată elimina   să-şi îndeplinească cu adevărat funcţia pe care o au   este nevoie de relaxare şi odihnă. Rinichii funcţionează bine doar noaptea, în timpul somnului   şi de fiecare dată când stăm întinşi pentru minim 20 de minute. De aceea, majoritatea oamenilor au rinichii prost funcţionali.

Tocmai pentru că somnul de noapte este adesea sacrificat pentru diferite alte activităţi ,de la învăţat pentru examene, până la ieşit cu prietenii sau turele de noaptea, ori vorbitul pe Net sau uitatul la tv.

Iar în timpul zilei , odihna (siesta mediteraneeană) NU este un obicei care ”a prins” în România (au ”prins”   doar bucătăria mediteraneeană şi cea turcească   care au devenit ”tradiţional româneşti”, sarmalele ”tradiţionale” româneşti fiind TIPICE bucătăriei turceşti).

Aşadar, atunci când organismul este continuu în activitate   fizică sau mentală,  apare un nivel de stres, care inhibă eliminarea (funcţia de eliminare renală). Toxinele rămân mai mult timp în organism. Manevra de detoxifiere a ficatului   este utilă doar la persoane care îşi pot permite zile de odihnă, repaus şi relaxare şi care au grijă ca în prealabil să sprijine rinichii atât cu produse naturale, cât şi cu suficiente zile libere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata