EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Ficatul – uzina chimică a corpului

Robert Morse ne-a învăţat, în cadrul detoxifierii că poţi înlocui dificila manevră de detoxifiere a ficatului (cu uleiuri) cu o dieta fructariană.

Detoxifierea cu fructe (sucuri, blenduri de fructe), realizată şi aceasta cu precauţie şi adaptată organismului fiecărei persoane   rezolvă mult mai natural (ŞI MULT MAI PLĂCUT) problema dopurilor de colesterol.

Dieta fructariană durează ceva mai mult timp (devine un stil de viaţă, la un moment dat)   dar este mult mai adaptată fiziologiei (funcţiilor organismului omenesc) şi MULT MAI GUSTOASĂ.

Personal, prefer să consum câteva luni de zile suc de portocale proaspăt stoarse (sau alte citrice proaspete), decât să fiu nevoită la câteva luni să înghit câte 200 de ml de ulei.

Beneficiile dietei fructariene sunt mult mai multe, dincolo de efectul net şi real de detoxifiere al ficatului (şi dizolvare al dopurilor de colesterol).

Mult timp am considerat ”ficatul” ca fiind ”filtrul de ulei” al organismului nostru şi atunci procedurile pentru ”detoxifierea ficatului” aveau logică în acest context. Am aflat că ficatul NU ESTE FILTRUL DE GRĂSIMI   că SISTEMUL LIMFATIC îndeplineşte acest rol  şi anume   ÎN ÎNTREGUL ORGANISM   nu doar într-un singur loc.

De aceea, afectarea sistemului limfatic (STAGNAREA care se produce în circulaţia limfei) este ÎNTOTDEAUNA SISTEMICĂ. Adică, ÎN ÎNTREGUL CORP. Cu alte cuvinte   ”grăsimile” – uleiurile  afectează ÎNTREGUL CORP, în totalitate.

Se pare că fiinţa umană NU POATE PRELUCRA/PROCESA grăsimi,acestea nefiind printre sursele alimentare sau de energie ”favorite” ale corpului. Poate supravieţui ani şi zeci de ani   cu alimentaţie grasă sau plină de proteine   dar aceasta doar pentru că are mecanisme de compensare şi re-echilibrare extraordinare.Uleiurile încarcă sistemul limfatic   îi îngreunează circulaţia şi accentuează blocajul interior   produs de alte alimente şi de starea de stres.

Ficatul adoră în schimb alimentele SIMPLE, naturale, bogate în constituienţi uşor de prelucrat , precum sunt fructele (şi legumele crude) ,şi poate folosi cu minim de consum de energie nutrienţii rezultaţi din aceste alimente fiind ca o fabrică chimică care îşi primeşte exact materia primă de care are nevoie.

Întrucât am deja experienţă cu o altă posibilitate terapeutică, mai eficientă, mai simplă, mai adaptată nevoilor corpului şi MULT MAI ACCEPTABILĂ la toate nivelele (şi mental şi fizic) ,  schimbarea direcţiei de lucru este necesară.

Dacă aş fi întrebată ce prefer , 1-2 pahare de suc de portocale zilnic, câteva luni de zile   sau un pahar de ulei la 2-3 luni odată, nu voi avea mari probleme în luarea acestei decizii. Toate schimbările acestor puncte de vedere au loc întrucât se modifică experienţa personală şi profesională şi apar noi dovezi despre lipsa de validitate a atâtor vechi teorii.

Pentru că ni se tot spune repetat că ”avem nevoie de proteine” şi ”avem nevoie de grăsimi sau uleiuri” , la fel cum ni s-au tot spus că ”avem nevoie de lactate sau de făinoase sau de zahăr” , iar sănătatea oamenilor s-a degradat cumplit în ultimii zeci de ani.

 

Dr. Sorina Soescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata