Liderul UKIP, Nigel Farage, declară că are o „problemă uriaşă” cu România

1

Liderul Partidului Independenței din Marea Britanie (UKIP, eurosceptic), Nigel Farage, a declarat pentru CNBC că are ‘o problemă uriașă’ cu România, relatează postul de televiziune american, apreciind că atitudinea politicianului poate alimenta acuzațiile că formațiunea sa este rasistă.

‘Nu am o problemă cu românii. Am o problemă uriașă cu România’, a spus liderul UKIP, care a înregistrat un succes uluitor la alegerile europarlamentare de săptămâna trecută, obținând 27,5% din voturi, mai mult decât oricare dintre principale trei partide din Marea Britanie — conservator, laburist și liberal-democrat.

Farage a mai afirmat joi că ‘bande cunoscute de infractori’ din România se îndreaptă spre Marea Britanie, unde autoritățile au fost obligate să le permită intrarea din cauza regulilor Uniunii Europene privind libera circulație pentru persoane, bunuri și servicii.

‘Unele dintre aceste țări post-comuniste nu au făcut tranziția la o democrație occidentală deplină. Au propriile lor minorități care sunt discriminate într-un mod realmente șocant și bande infracționale organizate au pus stăpânire pe țări precum România’, a susținut Farage. ‘Noi, ca membri ai UE, nu putem opri la graniță bande cunoscute de infractori’, a adăugat el.

Liderul UKIP a amintit în interviul pentru CNBC și succesul partidului său la europarlamentare, pronosticând că acesta va obține un ‘număr important’ de locuri și la alegerile legislative de anul viitor din Marea Britanie. În acest caz, UKIP va cere convocarea unui referendum privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, referendum promis deja de premierul conservator David Cameron dacă va câștiga alegerile din 2015. Farage prevede că răspunsul câștigător va fi ‘nu’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. BOBY VEGAS spune

    ACEST DOBITOC ARE O PROBLEMA GRAVA LA CAP …NU K, ROMANIA CI CU EL INSUSI …ROMANIA –GUVERNUL TREBUIE SA-SI APERE CETATENII SI SA-L DEA IN JUDECATA PE ACEST VIERME POLITIC EXTREMIST – SOVIN SI ORDINAR !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.