Sibiu: 21 de persoane reţinute într-un dosar al traficanţilor de droguri

Un număr de 21 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore în dosarul grupării traficanților de droguri din Sibiu și București, fiind vorba de cea mai mare rețea prinsă în acest an de polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), conform subcomisarului Sebastian Veștemean, șeful Serviciului local al DIICOT.

Cei 21 de reținuți fac parte dintr-un grup de 32 de persoane care au fost audiate joi, la Sibiu, după mai multe descinderi care au avut loc în oraș și în Capitală.

Citeste si:  Primăria Sectorului 4 anunţă licitaţie pentru măşti şi mănuşi

„Membrii grupării acționau în municipiile Sibiu și București. Acuzațiile care li se aduc sunt trafic de droguri de risc și de mare risc și constituire în grup infracțional în vederea săvârșirii acestui gen de infracțiuni. Au fost confiscate sume de bani și cantități însemnate de droguri de la domiciliile suspecților: canabis, droguri etnobotanice și droguri sintetice”, a declarat Sebastian Veștemean.

Potrivit acestuia, traficanții vindeau drogurile pe Internet, dar nu numai, clienților, care nu erau doar tineri, ci și persoane de peste 30 de ani. Practic, actualul grup de traficanți a preluat clienții unei alte grupări care a fost destructurată în ianuarie anul trecut. Drogurile erau vândute pe stradă și în cluburi din Sibiu.

Citeste si:  Iarmaroc de Sfântul Ilie la Muzeul Satului

„Este cel mai important grup destructurat de anul acesta. Având în vedere numărul mare de suspecți și bunurile confiscate în urma perchezițiilor este unul dintre cele mai importante de la nivelul județului Sibiu. Rețeaua s-a extins începând cu luna ianuarie 2013, când a fost destructurată o altă rețea la Sibiu. Practic, ei au intrat pe locul lăsat liber de cei arestați de noi atunci”, a afirmat Sebastian Veștemean. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata