CM 2014: Statuia lui Iisus din Rio va fi iluminată în culorile Braziliei la Cupa Mondială de Fotbal

9

Cristo Redentor, statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro, va fi iluminată în verde și galben, principalele culori ale steagului brazilian, în ziua deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal, la 12 iunie, și la toate partidele pe care le va juca selecționata Braziliei, au informat surse oficiale, citate marți de ziarul La Razon.

În total 300 de proiectoare cu leduri vor ilumina acest monument emblematic al orașului Rio de Janeiro, care a fost ales în 2007 una din cele șapte minuni ale lumii moderne prin intermediul unui vot realizat pe Internet. Proiectoarele vor putea fi utilizate și în alte ocazii în combinațiile de culori care vor fi considerate potrivite.

Citeste si:  Spioni şi rasism la Ikea?

Această iluminație specială este rezultatul unui acord dintre Compania Municipală de Energie și Iluminat (RioLuz) și Arhidioceza din Rio de Janeiro, în custodia căreia se află cel mai vizitat monument al orașului de către turiști.

Iluminația verde și galbenă a fost instalată și în alte puncte ale orașului Rio de Janeiro, gazdă a Cupei Mondiale, precum Fortul din Copacabana, mai multe zone ale Parcului Flamengo și Catedrala Metropolitană din centru.

În aceste locuri, luminile în culorile Braziliei vor funcționa pe întreg parcursul Cupei Mondiale, care se va desfășura în perioada 12 iunie-13 iulie, și nu doar atunci când joacă selecționata națională de fotbal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata