Regele Mihai I: Juan Carlos al Spaniei este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere

Regele Mihai I apreciază, într-un mesaj, că regele Juan Carlos al Spaniei, care a anunțat luni că abdică, “este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a națiunilor libere”.

“Prin aceste rânduri, doresc să împărtășesc societăţii românești emoţia și admiraţia pe care le simt în ceasul de faţă, pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor”, se arată în mesajul lui Mihai I.

Potrivit acestuia, regele Juan Carlos se poate înscrie în seria celor mai însemnaţi oameni ai Europei ultimilor 50 de ani.

“Am fost martorul unei bune părţi din istoria contemporană a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbării, al încercărilor și al împlinirilor. Pot spune, deci, cu toată chibzuirea, că Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai însemnaţi oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăţi de secol. Prin darul de cârmuitor, prin devotamentul său și prin forţa de a întruchipa democraţia, Majestatea Sa este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere. Mă uit cu afecţiune și încredere către admirabilul meu văr și, prin el, către întreaga ţară a spaniolilor, fraţii noștri întru latinitate”, se arată în comunicatul citat.

Citeste si:  Regina Sofia i-a stat alături Regelui Juan Carlos mai bine de 52 de ani

Regele Juan Carlos al Spaniei a declarat luni, în cadrul unui mesaj instituţional transmis în direct la radio și televiziune, că, odată ce și-a revenit din punct de vedere fizic, în urma operaţiilor suferite anul trecut și și-a reluat agenda instituţională, a decis să pună capăt domniei și să renunţe la Coroană în favoarea fiului său, prinţul Felipe de Asturias. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata