DNA: Şeful IPJ Suceava, Ioan Crap, acuzat de abuz în serviciu

9

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ioan Crap, adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în prezent cu atribuții de inspector șef al IPJ Suceava, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

„Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în 6 aprilie, inculpatul Crap, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) și-a încălcat atribuțiile de serviciu și a intervenit pe lângă un agent de poliție din cadrul Serviciului Poliției Rutiere al IPJ Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu stație radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reținerii permisului de conducere a unei persoane cu funcție de conducere la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură Centrul Județean Suceava și sancționarea contravențională a acesteia, deși agentul constatase încălcarea prevederilor legale ce impunea luarea acestei măsuri”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri.

Citeste si:  DNA: Directorul general al CET Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Sursa citată menționează că lui Ioan Crap i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata