Peste 4.000 de ucraineni au cerut azil în Rusia

11

Peste 4.000 de ucraineni care și-au părăsit țara din cauza luptelor din estul teritoriului ucrainean, regiune unde Moscova cere pe lângă ONU crearea de ‘culoare umanitare’, au solicitat azil în Rusia, a anunțat marți directorul Serviciului rus pentru migrație, Konstantin Romodanovski.

‘Peste 4.000 de persoane au adresat serviciilor de migrație din Rusia cereri în vederea obținerii statutului de refugiat sau primirii de azil temporar’, a indicat Romodanovski în cadrul unei conferințe de presă, potrivit RIA Novosti.

Serviciul rus pentru migrație nu a precizat câte din aceste cereri au primit răspuns favorabil, dar în aprilie același serviciu indica faptul că Ucraina a trecut pe primul loc în ceea ce privește numărul de cereri de azil în Rusia.

Citeste si:  Comisia româno-rusă pe problema Tezaurului s-a reunit după o pauză de 10 ani

Romodanovski a mai declarat că situația este deosebit de tensionată în regiunile ruse de la frontiera cu Ucraina, regiuni care se confruntă cu un aflux de ucraineni care părăsesc teritoriul ucrainean în contextul confruntărilor dintre separatiștii proruși și trupele guvernamentale.

Autoritățile ruse au propus luni în Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluție privind crearea de ‘culoare umanitare’ pentru ca civilii să poată părăsi zonele de luptă și să poată primi ajutor umanitar în aceste zone.

Ofensiva autorităților ucrainene, destinată să pună capăt insurecției armate proruse în regiunile din estul țării, a făcut peste 200 de morți (soldați, separatiști, civili) de la lansarea operațiunii, la 13 aprilie, notează AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata