Liberalii vor contesta la CCR decizia PSD de împărţire a posturilor la SRR

Parlamentarii liberali acuză PSD că încalcă legea prin modul în care a decis să împartă posturile din Consiliul de Administrație al Radiodifuziunii și vor depune o contestație pe această temă la Curtea Constituțională a României (CCR) dacă modificările vor fi aprobate.

„Acest lucru îl vom contesta la CCR. Colegii deputați din Comisia juridică au început de astăzi să lucreze la această contestație. Noi vom aștepta ca miercuri să se adopte decizia și imediat vom depune această sesizare la Curtea Constituțională. În legea de organizare a TVR și Radiodifuziunii se specifică foarte clar în art.19 că grupurile parlamentare reunite din cele două Camere înaintează propuneri pentru opt locuri potrivit configurației politice și ponderii în Parlament”, a declarat miercuri liderul deputaților liberali, George Scutaru, la o conferință de presă comună cu deputatul PDL Tinel Gheorghe.

Citeste si:  Simona Halep: Sunt fericită că am putut să fac un meci bun în finala de la Roland Garros

Scutaru a menționat că există un precedent, o contestație admisă de CCR bazată pe o sesizare a grupului PDL.

Liberalul a mai acuzat PSD că „vrea să pună mâna” pe Curtea de Conturi, „pentru ca baronii PSD, oameni precum Mazăre, Oprișan, precum cei care sunt anchetați de către DNA, să aibă liniște din partea Curții de Conturi”.

„Altă rațiune decât de a asigura liniștea baronilor locali pentru a-i scăpa de controalele Curții de Conturi nu văd și este un lucru grav și cred că Nicolae Văcăroiu, ca președinte al Curții de Conturi, ar trebui să dea un semnal public, să se disocieze de asemenea manieră de împărțire a posturilor la Curtea de Conturi, că trebuie să existe un echilibru între putere și opoziție”.

Plenul reunit al celor două camere discută săptămâna viitoare numirea a șase consilieri în această instituție.

Citeste si:  Forțele militare ruse au ajuns la granița Siriei cu Turcia, pentru a asigura retragerea kurzilor

În context, deputatul PDL Tinel Gheorghe a spus că la Curtea de Conturi, acolo unde opoziția nu a primit niciun post din cele șase vacantate, UDMR, prin noua redistribuire, primește trei dintre cele 19 posturi de consilieri, UNPR — două, iar 60% dintre posturi le va avea PSD.

„Este clar că PSD și Nicolae Văcăroiu nu vor face altceva decât să albească, în perioada următoare, tot ceea ce înseamnă bani publici pe care Guvernul Victor Ponta îi va aloca în teritoriu. Acesta este cel mai mare pericol al politizării excesive pe care PSD o face în momentul de față la Curtea de Conturi”, a afirmat Tinel Gheorghe.

Miercuri, la Palatul Parlamentului, au avut negocieri pentru completarea posturilor vacantate în consiliile de administrație ale Radiodifuziunii Române, Băncii Naționale, Curții de Conturi și Autorității de Supraveghere Financiară.

Citeste si:  Bambusul comestibil, cultura de nişă ce promite să devină profitabilă şi în România

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni marțea viitoare, începând cu ora 16,00, pentru a numi președintele Societății Române de Televiziune (SRTv) și un nou Consiliu de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

Comisiile de specialitate se vor reuni marți, la ora 10,00, pentru a analiza propunerile ce vor fi avansate de către grupurile parlamentare.

Tot marți, pe ordinea de zi a plenului reunit al Parlamentului se vor mai afla numirea unui nou membru al Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, a Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, precum și a șase consilieri la Curtea de Conturi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata