Vincenzo Cesarano, lider al Camorra, a fost predat poliţiştilor italieni

Vincenzo Cesarano, lider al mafiei italiene Camorra, arestat în România pe 16 mai, a fost predat joi unei escorte a autorităților judiciare italiene, au declarat  surse din Poliția Română.

Cesarano, în vârstă de 65 de ani, era urmărit internațional pentru infracțiuni economice. El face obiectul unui mandat de arestare emis pe 26 aprilie 2012 de Tribunalul din Napoli, pentru a fi judecat pentru escrocherie și fraude.

Decizia ca Vincenzo Cesarano să fie predat autorităților italiene a fost luată vinerea trecută de Curtea de Apel București. În hotărârea judecătorilor români se arată că Cesarano și-a dat consimțământul să fie predat în Italia.

“Bărbatul a fost depistat, la data de 16 mai, de polițiștii de investigații criminale din Ilfov, cu sprijinul atașatului de afaceri interne al României în Italia, în localitatea Frumușani, județul Călărași. Acesta era urmărit internațional de autoritățile judiciare italiene pentru comiterea de infracțiuni economice, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși 100 de infractori din lista Ministerului italian de Interne. Prinderea și arestarea celui în cauză pe teritoriul României reprezintă rezultatul cooperării foarte bune dintre Poliția Română și Departamentul de Siguranță Publică Italian”, precizează Inspectoratul General al Poliției Române.

Citeste si:  FAO: Preţurile produselor alimentare au ajuns în iulie la cel mai redus nivel din ultimele şase luni

După arestarea lui Vincenzo Cesarano, ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, declara operațiunea ca “un alt rezultat important al acțiunii statului împotriva crimei organizate”. Alfano l-a descris pe Cesarano ca fiind unul dintre “cei mai periculoși fugari” din Italia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata