Niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru privatizarea Oltchim; continuă discuţiile cu chinezii

15

Niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru preluarea Oltchim până vineri, 6 iunie, când a expirat termenul pentru depunerea ofertelor, însă autoritățile continuă discuțiile cu compania chineză care s-a arătat până acum interesată de preluarea combinatului petrochimic, au declarat, vineri, surse din domeniu.

Ministrul Economiei, Constantin Niță, efectuează în perioada 6 — 13 iunie o vizită oficială în Republica Populară Chineză, potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis, joi.

A doua parte a vizitei, din intervalul 9-13 iunie, este dedicată întâlnirilor cu reprezentanții mai multor companii chineze interesate să investească în România, printre care și Junlun Petroleum, care s-a arătat până acum interesată de preluarea Oltchim.

Citeste si:  Circul Globus, obligat să plătească UCMR-ADA aproape 995.000 lei pentru muzica din spectacole

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până vineri, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, marți, Constantin Niță, ministrul Economiei, prezent la o conferință pe tema investițiilor în energie.

‘Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este o companie viabilă, care are piață și care trebuie restructurată, lucru care este posibil’, a spus Niță.

Potrivit acestuia, Guvernul are un plan B în cazul în care până vineri, 6 iunie, niciun investitor nu se înscrie în cursa pentru achiziția combinatului.

Citeste si:  Pentru înlăturarea efectelor produse de vremea rea, pompierii au intervenit în nouă judeţe

‘În acest caz, vom amâna privatizarea pentru o perioadă mai lungă pentru a face câteva restructurări. Vom căuta finanțare pentru a pune în funcțiune o linie sau două de producție, care să permită combinatului să nu mai înregistreze pierderi’, a adăugat Niță.

El a mai spus că sunt investitori care și-au manifestat dorința de a cumpăra Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim. Deținută de Petrom, rafinăria este închisă din 2009, însă este principalul furnizor de materii prime a Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea și se află în insolvență din ianuarie 2013.

Citeste si:  Walmart se uită la investiții de până la 25 de miliarde de dolari în „super aplicația” Tata Group

Termenul pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesați să cumpere Oltchim este vineri, 6 iunie.

Activele viabile ale combinatului au fost evaluate la 305 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata