Ucraina: Cercul se închide treptat, armata controlează peste 20 de localităţi din Donbas

14

Operațiunea antiteroristă continuă în estul Ucrainei, unde armata ucraineană închide treptat cercul în jurul focarelor separatiste. Autoritățile ucrainene afirmă că trupele guvernamentale controlează deja 20 de localități în zona minieră Donbas, care include regiunile Lugansk și Donețk, informează agenția de presă Unian, citând postul de televiziune TSN.

‘Forțele de autoapărare’ ale așa-numitei ‘republici populare’ Donețk au demontat baricadele ridicate în jurul clădirii administrației regionale din centrul orașului Donețk — centrul administrativ al regiunii omonime — și au început vineri să întărească barajele la intrarea în localitate, în așteptarea unui asalt din partea trupelor guvernamentale.

Citeste si:  Criza din Italia afectează şi Mafia

Armata a eliberat complet de separatiști orașul Krasnîi Liman (regiunea Donețk), unul din bastioanele insurgenților proruși, unde joi seara președintele interimar Oleksandr Turcinov a desemnat un nou șef de administrație, în persoana ofițerului Konstantin Mateicenko.

Satul Semionovka, unde se află un important depozit cu muniții al rebelilor, a fost încercuit de forțele Kievului, dar situația este mai complicată la Slaviansk, unde vineri se auzeazu tiruri de artilerie.

Insurgenții au atacat joi punctul de control ucrainean ‘Marinovka’ (regiunea Donețk), situat numai la trei kilometri de granița cu Federația Rusă. În urma confruntărilor violente, cinci soldați ucraineni au fost răniți. Atacul a fost respins, după ce în ajutor forțelor guvernamentale a venit un avion militar Su-25, care a bombardat pozițiile insurgenților.

Citeste si:  Supravegherea în masă atrage după sine autocenzura

De când a fost declanșată operațiunea antiteroristă în sud-estul Ucrainei, aproximativ 140 de militari au fost internați în spitalul militar central din Kiev, dintre care 35 în stare gravă, a indicat joi directorul Departamentului de medicină militară din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Vitali Andronatii. La ora actuală, potrivit acestuia, aici sunt spitalizați 60 de soldați, răniți în confruntările din sud-estul Ucrainei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata