Un F/A-18 Super Hornet american s-a prăbuşit în mare, în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion

9

Un avion F/A-18 Super Hornet american s-a prăbușit în mare în timp ce se pregătea să apunteze pe un portavion din largul Californiei (vest), a anunțat joi Marina americană, potrivit AFP.

Accidentul, ale cărui cauze nu au fost precizate, s-a produs miercuri, în jurul orei locale 22,00 (joi, 05,00 GMT), în largul sudului Californiei, a indicat US Navy într-un comunicat.

Pilotul a reușit să se catapulteze și a fost recuperat în siguranță, aflându-se în prezent la bordul USS Carl-Vinson, în stare stabilă, a menționat marina americană în comunicatul său.

Citeste si:  Mai bine cu sau fără FMI? De ce are Ungaria mai mult succes decât România

Celelalte avioane ale portavionului care se aflau în zbor au fost întoarse la baza navală din Coronado (California), unde au aterizat o oră mai târziu.

‘Toate operațiunile aeriene la bordul Carl-Vinson au fost întrerupte până la noi ordine’, a mai precizat Marina SUA.

Un alt avion militar american s-a prăbușit, miercuri după-amiaza, într-un cartier rezidențial din sudul statului american California. Avionul, de tip Harrier AV-8B, a căzut peste trei imobile din Imperial Valley, în apropiere de granița SUA cu Mexicul. Incidentul nu a făcut victime. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata