Ucraina doreşte excluderea Rusiei din ONU

Ucraina intenționează să ceară Națiunilor Unite excluderea Rusiei din această organizație, parlamentul de la Kiev (Rada Supremă) urmând să examineze în cursul zilei de vineri un proiect de rezoluție în acest sens, informează RIA Novosti.

În textul menționat, Moscova este acuzată de încălcarea principiilor ONU amintind faptul că parlamentul rus a aprobat în luna martie utilizarea forțelor militare ruse pe teritoriul Ucrainei. Autorii proiectului consideră că acțiunile Moscovei sunt îndreptate împotriva integrității teritoriale a Ucrainei și a independenței sale politice.

Textul precizează că Ucraina se va adresa pentru excluderea Rusiei din ONU Adunării Generale și Consiliului de Securitate, organisme ale Națiunilor Unite cărora le va solicita ‘să analizeze faptele care pot duce la conflicte internaționale și care amenință securitatea și pacea în lume’.

Citeste si:  Ucraina a renunţat la statutul de ţară nealiniată

Pe de altă parte, Rusia insistă pe lângă Națiunile Unite ca organizația să condamne operațiunile militare ale Kievului în estul rusofon al Ucrainei, care, în opinia Moscovei, au agravat considerabil criza din această țară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata