Uioreanu, un nou dosar la DNA; implicaţi fostul subprefect al Clujului, Iuoraş Remus, şi un fost subofiţer SRI

16

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Horea Uioreanu într-un nou dosar în care mai sunt implicați fostul subprefect de Cluj, Iuoraș Mihnea-Remus, și un fost subofițer SRI, Albu Anca-Elena.

”În ordonanțele de punere în mișcare a acțiunii penale procurorii militari au reținut că inculpata Albu Anca-Elena a folosit și a permis inculpatului Uioreanu Horea-Dorin, accesul la informații ce nu erau destinate publicității. Aceste informații, al căror obiect erau acțiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obținute cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu. Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informații a fost obținerea transferului în cadrul SIE, cu mijlocirea directă a președintelui Consiliului Județean Cluj, Uioreanu Horea-Dorin. Aceste acțiuni au fost săvârșite cu intenție, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale Bălaj Silvia sau a subprefectului județului Cluj, Iuoraș Mihnea-Remus, la instigarea președintelui Consiliului Județean Cluj, Uioreanu Horea-Dorin”, se arată într-un comunicat DNA transmis, vineri.

Citeste si:  Ziua internaţională a fericirii

Uioreanu este acuzat de instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, faptă săvârșită în formă continuată.

Albu Anca-Elena, fost subofițer în cadrul SRI-Direcția Județeană de Informații Cluj, este acuzată de săvârșirea infracțiunii de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, faptă săvârșită în formă continuată.

Citeste si:  Peru, inima civilizaţiei incaşe

De asemenea, Iuoraș Mihnea-Remus, subprefect al județului Cluj, la data faptelor, și Bălaj Silvia, mama inculpatei Albu Anca-Elena, sunt acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, faptă săvârșită în formă continuată.

DNA precizează că față de Albu Anca-Elena procurorii militari au dispus măsura procesuală preventivă a controlului judiciar pe întreaga perioadă a urmăririi penale. De asemenea, adaugă sursa citată, inculpatei i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citeste si:  Ministrul Sănătăţii doreşte scurtarea rezidenţiatului

În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijinul informativ și tehnic al SRI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. alin spune

    Numele Vitca antonio emanuel,ofiter sri, mai apare in dosar potrivit unor surse apropiate dna

  2. monica spune

    Numai un ofiter sri este implicat sau numa pe unul a picat vina? Cred ca e cusuta cu ata alba povestea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata