Fotbal – CM 2014: Meciurile Mondialului din Brazilia, prezentate la Deva în aer liber, pe un ecran gigant

18

Meciurile din cadrul Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia vor putea fi urmărite la Deva pe un ecran gigant, cu suprafața de 12 metri pătrați, ce a fost montat de administrația locală în apropierea parcului de la Pădurea Bejan.

Locul ales de autorități pentru vizionarea meciurilor permite ca aproximativ 2.000 de oameni să asiste simultan la un astfel de eveniment sportiv. Fanii fotbalului pot să urmărească meciurile stând în mașină, își pot monta scaune pe care să stea afară sau se pot așeza pe o pătură adusă de acasă.

Citeste si:  Fotbal: "Avionul victoriei" a adus acasă selecţionata Germaniei, noua campioană mondială

‘Ecranul este unul din led-uri și are dimensiunile de 3×4 metri. El este conectat la internet printr-o fibră optică. Ecranul va funcționa pe timpul CM de fotbal la meciurile importante pe care iubitorii sportului le știu deja’, a declarat miercuri,  directorul Centrului Cultural ‘Drăgan Muntean’ Deva, Alexandru Gruian.

Prima transmisie va fi preluată joi, începând cu ora 21,00, când va fi vizionată ceremonia de deschidere a CM de fotbal Brazilia 2014. De la ora 23,00 va putea fi urmărită partida Brazilia-Croația, din cadrul grupei A.

Citeste si:  DNA, despre pensionările ilegale: Este obligatorie administrarea probelor; vârsta suspecţilor este avută în vedere

Inițiativa Primăriei Deva readuce în atenție un obicei care exista în oraș înainte de anul 1989. Atunci localnicii urcau la un releu de televiziune din apropiere și urmăreau competițiile sportive internaționale pe televizoare ‘Sport’ cu care puteau recepționa programele posturilor TV străine. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata