Sindicaliştii de la Porţile de Fier declanşează, miercuri, grevă japoneză

30

Sindicaliștii de la Porțile de Fier vor declanșa, începând de miercuri, 11 iunie, grevă japoneză, pentru a atrage atenția conducerii Ministerului Economiei și a Guvernului României asupra situației critice în care se află Sistemul Energetic Național, în mod special Sectorul Hidroenergetic, potrivit unui comunicat al organizației sindicale.

‘Considerăm că, în acest moment, sectorul hidroenergetic se află într-o stare extrem de dificilă cauzată în mod exclusiv de factorii decizionali care se află la conducerea acestuia, situație ce poate genera oricând consecințe deosebit de grave pentru sistemul energetic.

Citeste si:  Sindicatele din sănătate intră în grevă japoneză

Atât Hidroelectrica, cât și Hidroelectrica — Serv sunt manageriate de persoane care nu au competențe nici profesionale — specifice domeniului, și nici manageriale.

De fapt, acestea, prin comportamentul și deciziile adoptate, dovedesc că servesc mai degrabă interesele unor grupări de interese, altele decât pe cele ale societăților și ale economiei naționale’, a declarat președintele Sindicatului Porțile de Fier, Cristinel Popescu.

Potrivit comunicatului, Sindicatul Porțile de Fier acționează în numele și pentru un număr de 1.100 de salariați din cadrul Hidroelectrica — Serv, iar greva japoneză va presupune continuarea lucrului de către salariați, fără afectarea procesului de producție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata