Fotbal – CM 2014: Presa croată denunţă arbitrajul din meciul cu Brazilia

20

Presa croată a denunțat în unanimitate vineri, 13 iunie, arbitrajul japonezului Yuichi Nishimura la meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal din 2014, pierdut de naționala croată (1-3) în fața gazdei Brazilia.

„Injustiție!”, „Rușine!”, „Am fost învinși de arbitru de o manieră rușinoasă”, titrau majoritatea cotidianelor croate, denunțând „un penalty inventat”.

Arbitrul japonez a acordat un penalty în Brazilia pentru un fault cvasi-inexistent la Fred, pe când scorul era 1-1. Neymar l-a transformat (2-1), după care a Brazilia a stabilit scorul final de 3-1 (min.90+2).

Citeste si:  Trebuie înfruntată proasta funcţionare a mecanismelor ce reduc vulnerabilitatea la corupţie

„Japonezul a înfipt sabia în inima croată”, scria un cronicar de fotbal, Tomislav Zidak, în cotidianul Jutarnji List, adăugând că este vorba de „un furt și de o eroare de nescuzat”.

„Poate ar fi trebuit să-i felicităm pe brazilieni în min.70 al meciului pentru un al șaselea lor titlu mondial!”, a adăugat ziaristul pe un ton ironic.

„Neymar și japonezul Nishimura au înfrânt marele vis al Croației”, comenta, la rândul său, cotidianul sportiv Sportske Novosti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata