Hackerul român ”Guccifer”, inculpat în SUA pentru că a piratat e-mailuri ale familiei Bush

10

Hackerul român ”Guccifer” a fost inculpat joi în Statele Unite pentru că a spart conturi de e-mail ale unor persoane celebre, printre care și un membru al familiei foștilor președinți Bush, transmite AFP.

Departamentul american de Justiție a indicat că Lazăr Lehel, de 42 de ani, cunoscut și sub pseudonimul de ‘Guccifer’, a fost inculpat pentru fraudă online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate în formă agravată, hărțuire online și obstrucționarea justiției.

Bărbatul a fost deja condamnat la șapte ani de închisoare în România, unde a fost arestat în ianuarie și inculpat pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice, printre care și cel al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Nailonul

Punerea sa sub inculpare în SUA vine la un an de la deschiderea unei anchete după descoperirea unei breșe în conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Potrivit informațiilor apărute la acea vreme pe site-ul de anchetă The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale și e-mailuri private aparținând foștilor președinți și apropiaților lor.

Hackerul a interceptat, printre altele, imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentând mai multe tablouri pe care le-a pictat fostul președinte, printre care și un autoportret cu el pregătindu-se de duș.

Citeste si:  Comisia juridică a aprobat cererea de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea

Lazăr Lehel „a pătruns în căsuțele de e-mail și conturile de pe rețele de socializare ale unor victime celebre, printre care un membru al familiei a doi foști președinți, un fost ministru și mai mulți înalți consilieri”, a adăugat Departamentul de Justiție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata